HRT potpisao ugovor o zakupu prostora za dopisništvo u Bjelovaru

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić potpisali su ugovor o zakupu poslovnoga prostora za potrebe budućega HRT-ova dopisništva u Bjelovaru. U skladu s javnim natječajem ugovor o zakupu sklopljen je na pet godina, od 6. srpnja 2016. do 6. srpnja 2021. godine. Dopisništvo će biti na bjelovarskome Trgu Eugena Kvaternika i sastojat će se od četiriju prostorija ukupne  površine od gotovo 135 četvornih metara.

Jedna od temeljnih snaga i prednosti Hrvatske radiotelevizije trebaju biti njezina dopisništva. Ponosan sam što smo nakon otvaranja vukovarskoga dopisništva u svibnju danas ovdje u Bjelovaru i što će ponovno pristizati informacije iz dopisništva koje je prije bilo jako radijsko i televizijsko središte. Ono je pokrivalo sva zbivanja iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i područje Vrbovca, Pakraca, Lipika i Virovitice. Radujemo se što će ponovno biti tako te najavljujemo daljnji razvoj i jačanje naše dopisničke mreže, izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić te dodao kako se uskoro očekuje ponovno pokretanje HRT-ovih dopisništava u Sisku i Metkoviću.

Potpisom ovoga ugovora Hrvatska radiotelevizija vraća se u našu županiju i ovaj dio Hrvatske, ali time se ostvaruje i najava vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije gospodina Siniše Kovačića da će se to dogoditi. Meni je kao županu drago što smo davanjem prostora u zakup mogli pomoći da se taj cilj ostvari. Time se otvara mogućnost da ponovno zaživi jedan od najvažnijih ratnih studija u Hrvatskoj, izjavio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Vršiteljica dužnosti rukovoditelja HRT-ovih centara Katja Kušec istaknula je kako se očekuje da će bjelovarsko dopisništvo početi s redovitim radom do početka jeseni.

HRT-ova su komparativna prednost njegova dopisništva. U Bjelovaru ćemo uskoro imati bolje prostorne i produkcijske uvjete te ćemo moći kvalitetno pratiti sva bitna društvena zbivanja u ovome kraju i živote ljudi, čime se potvrđuje i naša uloga javnoga medijskoga servisa, dodala je Katja Kušec.

Studio Bjelovar djelovao je dvadesetak godina, do 1. studenoga 2014., kad je zatvoren zbog programa restrukturiranja Hrvatske radiotelevizije. Bilo je to značajno dopisničko i studijsko središte Hrvatske radiotelevizije s 23 zaposlenika te jedan od njezinih najvažnijih studija u vrijeme Domovinskoga rata. Iz njega su u svijet stizale ratne snimke i svjedočanstva s pakračkoga i lipičkoga bojišta. U posljednjih 20 mjeseci informacije s toga područja donosili su videonovinari.