Lex Perković na HRT-u pratilo 230.000, a posebnu emisiju 260.000 gledatelja

U okviru cjelovitoga praćenja izricanja presude bivšim pripadnicima jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, Hrvatska radiotelevizija (HRT) sinoć je prikazala dokumentarni film Lex Perković: Tajna udbaškoga ubojstva, koji je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) pratilo 5,6 % opće populacije (AMR), odnosno 228.976 gledatelja.

Odmah poslije filma emitirana je i posebna emisija, koju je pratilo 6,3 % opće populacije (AMR), odnosno 257.836 gledatelja. Oba su programska sadržaja ujedno bila među jučerašnjih deset najgledanijih sadržaja na svim nacionalnim televizijama.

Perković i Mustač proglašeni su krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskoga emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine te su osuđeni na doživotne zatvorske kazne. Hrvatska radiotelevizija i dalje će pratiti ovu temu te će, kao i dosad, osim pravodobnoga izvješćivanja svojim gledateljima omogućivati i dodatnu vrijednost i sadržaje poput različitih analiza, gostovanja bitnih sugovornika te sadržaja iz svoje bogate dokumentarne produkcije.