Na HRT-u u tijeku posljednje pripreme za novu sezonu emisije Volim Hrvatsku

U tijeku su posljednje pripreme za početak nove sezone popularne zabavne emisije Volim Hrvatsku koja će se od 18. rujna emitirati svake nedjelje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), prije središnjega Dnevnika. U svakoj će emisiji, kao i dosad, timovi sastavljeni od poznatih osoba kroz zabavu i smijeh provjeravati svoje znanje o Lijepoj Našoj.

U četvrtoj sezoni game showa Volim Hrvatsku u domove naših gledatelja vraćaju se voditelj Mirko Fodor i kapetani timova, braća Bojan i Goran Navojec. Posebno me veseli što se vraćamo dobitnoj kombinaciji s kojom smo i postigli uspjeh ovoga formata kod gledatelja, a u koju istodobno uvodimo i neka osvježenja. Naime, cijelu smo priču osvježili novim kapetanom, što u ovoj bratskoj postavi donosi novi dramaturški element i puno novih veselih zapleta. U svakome slučaju, naše gledatelje ponovno čeka puno dobre zabave nedjeljom poslijepodne na Prvome, kaže urednica projekta Elizabeth Homsi.

U ovoj zabavnoj igri natječu se dva tima poznatih osoba: glumaca, pjevača, sportaša i voditelja. Među njima su Tomislav Bralić, Mila Elegović, Hrvoje Kečkeš, Đani Stipaničev, Sandi, Giulliano, Emilija Kokić, Sanja Vejzović, Goran Grgić, Danijela Martinović, Maja Šuput, Boris Đurđević, Vedran Mlikota, Ivanka Mazurkijević, Željko Pervan, Jasna Bilušić, Barbara Nola, Ankica Dobrić, Zorica Kondža, Dubravko Šimenc, Robert Kurbaša, Ivan Vukušić, Iva Šuletnić, Dean Pelić, Tatajna Jurić, Jelena Pajić, Ruža Janjiš, braća Sinković, sestre Zaninović i brojni drugi, ukupno 90 poznatih osoba.

Njihov je zadatak odgovarati na pitanja o Hrvatskoj i ljudima koji u njoj žive. Gledatelji će se tako prisjetiti sportskih rezultata i uspjeha hrvatskih sportaša, filmova, serija i pjesama koje su rado slušali te naučiti i nešto novo. Pomoći će i publika, koja će na kraju svake emisije, zajedno s pobjedničkim timom, biti nagrađena darovima pokrovitelja.

I u četvrtoj sezoni ove zabavne emisije bit će puno glazbe. Pjevat će se popularne pjesme, a natjecatelji će pogađati imena izvođača i točne naslove pjesama.

U igri Riječ hrvatska otkrivat će se značenja malo poznatih ili zaboravljenih riječi materinskoga jezika. Poznati sunarodnjaci naziv je rubrike u kojoj će kapetani timova Bojan i Goran Navojec na sve načine pokušati opisati svojim ekipama imena poznatih osoba. Bit će to zanimljiv niz asocijacija koje vode do točnoga imena i prezimena poznatoga sunarodnjaka.

U igri Sretan rođendan natjecatelji će odgovarati na pitanja iz opće kulture i neće im biti lako, a u rukama će imati rođendanski dar, malu vremensku bombu koja će eksplodirati u kutiji nakon tri i pol minute.

Licitacijom u igri Liste zadatak natjecatelja je nabrajanje što više traženih imena i naziva, kao što su imena gradova, sportaša, županija i slično. Posljednja  igra, Prosječni građanin, otkrit će što prosječni građanin misli o nekoj temi, što voli, a što ne voli, u čemu uživa. I kad se gledateljima učini da  znaju pobjednika emisije i koja će strana publike dobiti nagrade, okreće se Kolo sreće, koje i u posljednjoj sekundi ove emisije može promijeniti rezultat.

Urednica je projekta Volim Hrvatsku Elizabeth Homsi, urednica emisije Andrijana Škorput, redatelj Ivan Miladinov, scenarist Alen Đurica, a za scenografiju je zaslužna Ivana Boban.

I ove sezone u showu Volim Hrvatsku bit će zabave, smijeha i radosti, a igrajući se provjerit ćemo svoje znanje o našoj lijepoj zemlji i ljudima koji u njoj žive. Budimo zajedno nedjeljom na Prvome programu Hrvatske televizije i volimo Hrvatsku, poručuje na kraju voditeljica projekta Elizabeth Homsi.