Najvažniji dnevni događaj odsad u Temi dana

U novoj programskoj shemi Hrvatske televizije (HRT – HTV), nakon središnjega Dnevnika na Prvome programu (HRT - HTV1)  i na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) uz hrvatski znakovni jezik, na rasporedu je nova emisija Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije (HRT − IMS) Tema dana. Emisija će svakoga dana u petnaestak minuta analitički obrađivati najvažnije dnevne događaje. S mjerodavnim gostom gledateljima će se detaljno približiti događaj koji je obilježio dan, bez obzira na to je li riječ o temi iz politike, gospodarstva, kulture, sporta ili glazbe. Urednik je Denis Latin, a u studiju će se od ponedjeljka do nedjelje izmjenjivati voditelji i urednici Zrinka Grancarić i Branko Nađvinski.

Dugogodišnjemu novinaru, reporteru i uredniku Dnevnika i brojnih drugih informativnih emisija na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) Branku Nađvinskom u vođenju Teme dana pridružuje se Zrinka Grancarić kao novo televizijsko lice. Šira publika upoznala ju je kao komentatoricu natjecanja u jedrenju na nedavnim Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru, no novinarstvom se bavi već 22 godine. Dugogodišnje iskustvo stekla je na HRT – Radiju Zadar prateći sva važnija lokalna događanja, a osnovna su joj područja izvješćivanja bili politika i gospodarstvo. Kao velika zaljubljenica u jedrenje i kao jedriličarka surađivala je i sa Sportskim programom Hrvatske radiotelevizije najviše prateći upravo jedrenje. Zrinka Grancarić od početka ove godine vodi i uređuje poznatu emisiju Hrvatskoga radija (HRT – HR) U mreži Prvog i budući da najvećim izazovom ipak smatra unutarnju i vanjsku politiku, angažmanu u novoj emisiji Tema dana jako se veseli.

Ovo je za mene veliki profesionalni izazov i radujem mu se. Bez obzira na to je li riječ o politici ili sportu, ja sam u prvome redu novinarka, a u svojemu dugogodišnjem radu u medijima iskusila sam baš sve što se moglo iskusiti − od rada u tiskanim medijima, na radiju i internetskim portalima, pa sve do televizije , ističe Zrinka Grancarić.