Eliani Čandrlić nagrada za najbolju radijsku novinarku po izboru agencije MediaNet

Eliana Čandrlić, urednica i voditeljica emisija A sada Vlada, Poslovni tjedan i U mreži Prvog, koje se emitiraju na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), dobitnica je nagrade za najboljega novinara na radijskim postajama u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu po izboru agencije MediaNet predstavljenome na prošlotjednom Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Kolegica Čandrlić nagradu je podijelila s Barbarom Kolar koja je dobila jednak broj glasova, a MediaNet je popularnost hrvatskih novinara ispitao metodom telefonske ankete koja je provedena u razdoblju od  12. do  15. rujna na reprezentativnome uzorku od 1000 ispitanika, hrvatskih građana. Ispitanici su sami navodili imena novinara koje smatraju popularnima. U popisu od 114 imena koja su ispitanici naveli 30 je novinarki i 83 novinara.

Za pojedine su kategorije bili nominirani i drugi HRT-ovi novinari, i to Mislav Togonal, Aleksandar StankovićMaja Sever.

MediaNet agencija je za mjerenje učinaka komunikacije koja je na ovogodišnjemu Weekend Media Festivalu predstavila rezultate istraživanja Tko je najpopularniji, a tko najbolji novinar.

Kolegici Čandrlić čestitamo na nagradi, a kolegama na nominacijama.