Aplikaciju HRT METEO preuzelo 50 tisuća korisnika

U prvih tjedan dana od pokretanja nova aplikacija Hrvatske radiotelevizije (HRT) za praćenje vremenskih uvjeta HRT METEO zabilježila je 50 tisuća preuzimanja od korisnika koji su je preuzeli s Google Playa i App Storea. Nova je aplikacija najpopularnija na Google Playu u dvjema kategorijama (Top Apps i New Releases), a na App Storeu posljednjih je dana bila najpopularnija u kategoriji besplatnih aplikacija.

Aplikaciju HRT METEO zajednički su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a omogućuje subjektivne meteorološke prognoze, i to ne samo za tekući i sutrašnji dan, nego i za dodatna tri dana unaprijed za čak osam većih područja u Republici Hrvatskoj. Na aplikaciji se mogu pronaći prognoze za danas i sutra za 48 naselja, a dugoročnije prognoze za osam većih područja: središnju, istočnu i gorsku Hrvatsku, unutrašnjost Istre i Dalmacije te za sjeverni, srednji i južni Jadran.

Sve nas je razveselilo ovako veliko zanimanje korisnika za našu novu aplikaciju. Njome želimo podjetiti da Hrvatska radiotelevizija ide ukorak sa suvremenim tehnologijama i prilagođuje se korisnicima. Ovi podaci pokazuju i kako nas naši korisnici prepoznaju ne samo po radijskome i televizijskome programu, nego i kao najrelevantniji  izvor informacija o vremenskoj prognozi , izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Glavni urednik Novih medija Hrvatske radiotelevizije Igor Duić najavio je kako se priprema i nadogradnja aplikacije s novim podacima i funkcionalnostima koja će biti dostupna uskoro.