Priče o veteranskome uspjehu

Dokumentarna serija Priče o veteranskome uspjehu, posvećena hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata, emitirat će se ove jeseni na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Na jučerašnjemu promocijskom prikazivanju prvoga nastavka na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) okupilo se stotinjak hrvatskih branitelja, dragovoljaca, članova gardijskih brigada, invalida i pripadnika brojnih udruga proizišlih iz Domovinskoga rata iz cijele Hrvatske. Dokumentarna serija donosi motivacijske priče o hrvatskim dragovoljcima iz Domovinskoga rata koji su unatoč PTSP-u pronašli novi smisao u životu i uspjeli zaliječiti traume te postati uspješnima u nekim novim profesijama.

Priče o veteranskome uspjehu vrlo su kvalitetna serija Hrvatske radiotelevizije  i  produkcijske tvrtke Hommage produkcija. Zadovoljan sam suradnjom, posebice stoga što su teme i njihova obrada aktualni i suvremeni. Smatram da u našemu programu trebamo imati što više takvih pozitivnih priča , istaknuo je uoči jučerašnjega prikazivanja prvoga nastavka rukovoditelj Odjela za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije Vladimir Brnardić. Gledatelje kroz priče vodi suscenarist Srećko Karić, hrvatski branitelj koji je i sam više puta ranjen te mu je dijagnosticiran PTSP.

U redateljicu Biljanu Čakić nisam ni sumnjao, ali pravo je otkriće bilo vođenje priča suscenarista Srećka Karića. Njegov je doprinos seriji nemjerljiv. Sa zadovoljstvom ističem kako je tu i svojevrsna karika koja nedostaje – žene u Domovinskome ratu. U seriji se također donose dosad neviđene i neobjavljene snimke Satnije hrvatskih umjetnika u epizodi o umjetnicima. U svakome je slučaju serija optimistična i pozitivna te svjedoči o spremnosti hrvatskih branitelja da i dalje aktivno djeluju u svojim sredinama i doprinose boljitku Hrvatske , izjavio je urednik u Odjelu za dokumentarnu produkciju Darko Dovranić.

Dokumentarna serija Priče o veteranskome uspjehu emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) petkom u 18.10, a prvi se nastavak prikazuje prekosutra, 30. rujna. Redateljica i scenaristica je Biljana Čakić.

Scenarist i glavni protagonist Srećko Karić. Producenti su Darija Kulenović Gudan, Marina Andree Škop i Petar Milić, a urednik Darko Dovranić. Seriju je za Hrvatsku radioteleviziju proizvela produkcijska tvrtka Hommage produkcija.