Novi politički talk show Romano Bolković - 1 na 1

Svakoga četvrtka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 21:10 gledatelji će moći pratiti novu emisiju urednika i voditelja Romana Bolkovića. U emisiji pod nazivom Romano Bolković - 1 na 1 poznatomu će novinaru gosti biti ugledni hrvatski političari. U jednostavnoj formi intervjua, po kojima je Romano Bolković poznat već 25 godina, želi razgovarati s mnogim imenima s međunarodne političke scene, koja na neki način sudjeluju i na hrvatskoj političkoj sceni, zatim predsjednicima država i vlada, predstavnicima vjerskih zajednica, veleposlanicima te hrvatskim poduzetnicima, ekonomistima, bankarima, djelatnicima u kulturi, znanstvenicima i profesorima.

Emisija kao osnovu koncepta ima širenje kruga gostiju kako bi se bolje sagledali suvremeni politički, kulturni, društveni i svi drugi fenomeni koji čine naš javni život. To znači da gosti emisije, u svijetu u kojemu je vanjska politika postala unutarnja, neće više biti samo sudionici našega domaćeg političkog života, nego i predsjednici država i vlada te veleposlanici država koje izravno ili posredno utječu i na život u Hrvatskoj. Uz njih će tu biti i svi oni gosti iz hrvatskoga javnog života koji su zbog najrazličitijih razloga do sada bili zanemareni, a čija je uloga nezamjenjiva i nezaobilazna , istaknuo je Romano Bolković.

U četrdeset minuta emisije Romano Bolković - 1 na 1 urednik kao posebnost vidi mogućnost gostovanja predsjednika država i vlada u okružju, koji su hrvatskoj javnosti zbog različitih razloga zanimljivi.

Mislim tu na državnike od Orbana do Vučića, Đukanovića, Cerara i Kučana, mogućega austrijskog predsjednika Norberta Hofera, ali i litavsku predsjednicu Grybauskaite, koja bi svakako bila dobrom sugovornicom ako ni zbog čega drugog, a ono zbog famoznoga LNG terminala , naglašava Bolković te dodaje: Skupina predsjednika zemalja takozvane Uspravnice hrvatskoj bi publici morala biti predstavljena ne samo zato što je riječ o hrvatskoj državnoj politici, kako je to formulirala Kolinda Grabar Kitarović, nego i stoga što se duž te granice prelamaju važni sukobi suvremenoga svijeta. Primjerice, poljski predsjednik Andrzej Duda zanimljiv je sugovornik i zbog pouka iz prošlosti i zbog sadašnjosti i budućnosti. Hrvatskoj su javnosti, naime, zanimljive teme od Auschwitza do rasporeda snaga NATO-a i odnosa s Rusijom, da ne spominjemo europske fondove i poljsko iskustvo – o svemu tome nismo često imali prigodu slušati u hrvatskome medijskom prostoru.

U prvoj emisiji  koja je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) na rasporedu večeras u 21:10 gost će biti ruski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov.

Razgovarat ćemo o odnosu Rusije i Europske unije, o temeljnim geopolitičkim odnosima i problemima suvremenoga svijeta, poglavito o odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. O Ukrajini i Siriji, o diplomatskome incidentu u odnosima Hrvatske i Rusije te drugim zanimljivim temama , najavljuje urednik emisije Romano Bolković.