Luka i prijatelji - nova emisija za djecu i mlade na HRT-u

Nova edukacijska i zabavna emisija za djecu osnovnoškolske dobi Luka i prijatelji započinje ovoga tjedna s emitiranjem na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT). Priprema je Produkcijski odjel za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije.

Emisija Luka i prijatelji temelji se na modernome obrazovnom načelu – igrom i zabavom do obrazovanja. Namijenjena je djeci od 6 do 12 godina iako vjerujemo da će, kao i sve kvalitetne emisije, prijeći dobne i žanrovske granice i da će je osim djece s radošću gledati i roditelji, ističe urednik emisije i vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije Anđelko Glibo te dodaje da je emisija nastala prema ideji vršiteljice dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Jasne Burić.

Voditelj emisije bit će Luka Bulić. Karijeru je započeo upravo na Hrvatskoj radioteleviziji te kaže kako je to za njega na neki način povratak kući.

Radujem se što sam opet na Hrvatskoj radioteleviziji. Kao dijete počeo sam surađivati u Dječjemu programu Hrvatske televizije i evo me natrag. Imam malu tremu jer ću sad emisiju za djecu, s odmakom od skoro 25 godina, raditi iz roditeljske perspektive, pa mi je jako stalo da i djeci i roditeljima pružim i zabavan i poučan sadržaj. Istraživat ćemo različite teme i pokušati o svakoj od njih napraviti prigodnu pjesmu. Sretan sam što imam fenomenalnu ekipu, neke njezine članove znam još iz vremena Maloga velikog svijeta i odmah su se vratile divne uspomene na to doba i učinile me desetak godina mlađim, kaže Luka Bulić.

Pjesmama koje će sam pisati i skladati te igrom poticat će djecu da istražuju, da sve što im je blisko i svakodnevno pogledaju iz drukčijega kuta, da se s njim zabavljaju i uče. U emisiji će doći do izražaja svi Lukini talenti: voditeljski, glumački, zabavljački i kantautorski.

Nadamo se da će se emisija djeci svidjeti, da će je zavoljeti i da će postati Lukini prijatelji, poručuje urednik emisije Anđelko Glibo.

Emisija Luka i prijatelji emitirat će se na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) subotom s početkom u 14:40, a reprizno u srijedu u 11:05.

Prva je emisija na rasporedu u subotu 8. listopada.