Novi show Željka Pervana privukao pozornost gledatelja

Željko Pervan vratio se u okviru jesenske programske sheme na Hrvatsku radioteleviziju (HRT) s emisijom Naknadno,  kombinacijom stand-up komedije i komedije situacije. Nakon prve dvije emisije polako se sliježu dojmovi. Još se uvijek osjećam podvojeno i ne mogu reći da sam dokraja zadovoljan jer intenzivno radimo na tome da u budućim epizodama bude više komentara i duhovitih osvrta na dnevne događaje, kojih doista ima napretek. Manje ćemo režirati skečeve, a više se okrenuti aktualnim zbivanjima , ističe Željko Pervan.

Da su na pravome putu, pokazuje i gledanost. Prve dvije emisije gledalo je između 150 i 200 tisuća gledatelja, a s obzirom na to da je prikazivanje emisije tek započelo, sigurno je da će poznati vic-maher naći i nove brojne vjerne gledatelje. U trideset minuta, koliko emisija traje, on ocrtava život jednoga, kako kaže u svojemu duhovitom stilu, pravoga uzorka Hrvata.

Naknadno je pola sata iz života prosječnoga Hrvata, kontaminiranoga vlastitim neuspjehom pri kraju života, beznadno zaljubljenoga i još pritisnutoga napornim rodbinskim vezama, opisuje svoju ulogu Željko Pervan.

Glavni lik serije je Miro Kučina, kojega glumi Željko Pervan, te njegov daljnji rođak Živojin (Mladen Horvat), a tu je i šarmantna susjeda Vera (Sanja Vejnović).

Miro Kučina je, kako kaže Željko Pervan, pravi uzorak Hrvata. Tom prahrvatu  je sve u životu jasno, svi trikovi kojima se služe trgovci, političari, umjetnici. On se u baš sve razumije, vječni je nezadovoljnik, a sve pojave u društvu objašnjava, naravno, svim mogućim teorijama zavjere. On je zapravo direktor svemira, ali nekako je na sebe navukao sve nevolje ovoga svijeta, koje su, pak, proizišle iz njegovih osobnih stavova. Prilično je škrt, pa ga jako pogađaju različita rasipanja (vode, struje, hrane...), a u toj racionalnosti ide tako daleko da ga muči čak i pitanje gasi li se lampica u hladnjaku kad se zatvore vrata. Sve u svemu, koliko god bio oštrouman bio i koliko god mu je sve unaprijed jasno, uvijek iznova, baš kao i svi mi, žrtva naknadne pameti.

Mladen Horvat tumači vječnoga studenta Živojina, Kučinina daljnjega rođaka kojega je Kučina primio na nekoliko dana dok se ne snađe i unajmi negdje sobu ili stan, ali, eto, ostao je kod njega i već petu godinu žive zajedno.


Vječiti sam student filozofije, Srbin koji se osjeća kao Hrvat, iz miješanoga braka, ali proeuropske usmjerenosti, na privremenome smještaju kod obitelji , opisuje svoj lik nekadašnji Pervanov učenik u Večernjoj školi Mladen Horvat.

Susjeda Vera, koju je oživotvorila Sanja Vejnović, žena je u koju je Kučina potajno zaljubljen, koja uzburkava atmosferu i maštu, ali ipak ostaje nedodirljiva i pusta čežnja glavnoga lika.

Jako sam sretna što sam pozvana da sudjelujem u ovome projektu. Iznimno cijenim humor Željka Pervana i njegove ekipe. Počašćena sam time što sam baš ja prva žena među njima , otkrila je Sanja Vejnović.

Gledatelji u emisiji mogu vidjeti i sinkronizirane priloge koje će pripremati još jedan bivši Pervanov učenik, Zlatan Zuhrić Zuhra, tako da će nove epizode donijeti još zasigurno puno smijeha i zabave.

Emisija se snima u Studiju 7 Hrvatske radiotelevizije, a emitira se svakoga utorka nakon Dnevnika na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Scenarij potpisuje Željko Pervan, redatelj je Zoran Nikolić, producent Dario Jakiša, a urednik i skladatelj glazbe Željen Klašterka.