Od deset najgledanijih emisija prošloga tjedna polovica je HRT-ovih

Od deset najgledanijih emisija na svim nacionalnim televizijama prošloga su tjedna njih polovica bile emisije Hrvatske radiotelevizije (HRT), dok su dvije nacionalne komercijalne televizije ostalih pet emisija podijelile u omjeru četiri prema jedan.

Među najgledanijim HRT-ovim emisijama već su tradicionalno emisija o poljoprivredi Plodovi zemlje Vlatka Grgurića, koju je pratilo 12,9 % opće populacije (AMR), odnosno 529 167 gledatelja, uz visoki udio u gledanosti (SHR) od 47 %. Postojano je na listi najgledanijih je i politička emisija Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića, koji je pratilo 12,6 % opće populacije (AMR), odnosno 516 650 gledatelja, uz također visoki udio u gledanosti (SHR) od 42,8 %.

Glazbenu emisiju Lijepom našom Branka Uvodića pratilo je 10,8 % opće populacije (AMR), odnosno 442 845 gledatelja, a na popis deset najgledanijih prošlotjednih emisija probila se i emisija Volim Hrvatsku, koju uređuju Elizabeth Homsi i Andrijana Škorput, s gledanošću od 10,7 % u općoj populaciji (AMR), odnosno 439 025 gledatelja. Popis najgledanijih prošlotjednih HRT-ovih emisija zaključuje emisija More koju je pratilo 10,4 % opće populacije (AMR), odnosno 425 746 gledatelja.

Gledanosti Hrvatske radiotelevizije ne pridonose samo sportski sadržaji, nego gledatelji u visokome postotku prate i informativne, zabavne i dokumentarne emisije.