Lovac na bilje: Drava

S Antonom Rudanom otkrivano biljno bogatstvo uz rijeku Dravu, drugu najdužu rijeku u Hrvatskoj. Drava izvire u južnom Tirolu u Italiji, protječe kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku, a utječe u Dunav kod Aljmaša, na granici Hrvatske i Srbije. Njezine obale oduvijek su bile pogodne za naseljavanje o čemu svjedoče tragovi života čak od neolitika.

Naš lovac na bilje uz Dravu će pronaći ljekovite i jestive biljke kao što su velika zlatnica, nedirak i vodeni štavelj, ali i biljku koja spava zimski san!U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.