HRT pripremio opsežan program za prijenos završnice Davisova kupa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pripremila je opsežan program za praćenje završnice Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Argentine čiju će okosnicu činiti izravni prijenosi mečeva na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), a usto su na rasporedu i studijske emisije.

Završnica se održava od 25. do 27. studenoga u Areni Zagreb, a program posvećen Davisovu kupu počinje u petak 25. studenoga u 13:30 posebnom emisijom na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), nakon čega slijedi izravan prijenos prvoga meča u 14 sati te prijenos drugoga meča oko 16:50.

U subotu 26. studenoga program započinje u 14:30 posebnom emisijom nakon čega slijedi prijenos meča parova oko 15 sati te potom studijska emisija. U nedjelju, posljednjega dana susreta, program počinje u 13:30 posebnom emisijom nakon čega slijede prijenosi mečeva.

Mečeve će komentirati Bruno Kovačević i Nikola Pilić. Studijske emisije vodit će Marko Šapit uz sudjelovanje svih relevantnih gostiju iz svijeta tenisa. U svečanoj će loži biti Mirna Zidarić, a na položaju uza sami teren novinar Daniel Križ.

U četvrtak, dan uoči početka završnice, HRT je uživo prenosio i ždrijeb parova iz Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, pa se zna da će veliki finale u petak u 14 sati otvoriti Marin Čilić i Federico Delbonis, hrvatski prvi i argentinski drugi reket.

Redatelji su međunarodnoga prijenosa završnice Svjetske skupine Davisova kupa Ranko Varlaj i Zoran Rogić, a redatelj je hrvatskoga programa Dražen Iričanin. Producenti su Željko Plavec i Stjepan Krsnik te Zvonimir Sunara.Završnicu Svjetske skupine Davisova kupa bit će moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), teletekstu i mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr te s pomoću multimedijske usluge HRTi.