Šesta sezona popularne Vrtlarice na Hrvatskoj radioteleviziji

U nedjelju na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u 11:30 počinje nova sezona rado gledane i hvaljene emisije Vrtlarica.

Uvijek inovativna i zanimljiva popularna će Vrtlarica u šestoj sezoni gledateljima predstaviti 16 novih nastavaka s mnoštvom savjeta u vezi s organskim uzgojem biljaka. Autorica emisije, inženjerka hortikulture Kornelija Benyovsky Šoštarić, donosi i neke nove priče o ukrasnome bilju te savjete o različitim načinima uporabe biljaka u svakodnevnome životu te pokušava proniknuti u skrivene tajne prirode koja nam pokazuje jedno novo lice od davnina poznatih nam biljaka.

Za 2016. godinu autorica kaže kako je godina promjene i pripreme za vrt koji je još skriven u njezinoj mašti. Vrtlarske tehnike koje donose novi nastavci pomažu svima koji su zasadili povrtnjak, a savjeti o cvijeću i ukrasnome grmlju od proljeća do jeseni uklapaju se u širu sliku novoga vrtlarstva koje Vrtlarica promiče posljednje dvije godine i u kojemu se gubi jasna granica između prirode, povrtnjaka i ukrasnoga vrta, ističe Kornelija Benyovsky Šoštarić.

U novim će nastavcima gledatelji imati prigodu upoznati i mnoge zanimljive ljude koji su poznati po originalnim projektima. Ljepotu i sklad koji vladaju u Kornelijinu vrtu te trud i ljubav prema vrtlarstvu prepoznali su i gledatelji te nagradili Vrtlaricu visokom gledanošću. Ta se popularnost u prošle tri godine proširila na susjedne zemlje, pa emisiju redovito prate i gledatelji u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji te Crnoj Gori. Autorica uvijek ističe kako svatko može biti organski vrtlar ako to želi.

Za doživljaj vrtlarenja u najljepšemu obliku nije potrebno mnogo. Potrebno je pronaći malo vremena, a za početak je dovoljno samo nekoliko gredica ili čak posuda. Kornelijin je cilj stvaranje vrta koji će zadovoljiti sve potrebe njezine obitelji za hranom, ogrjevom, lijekovima i estetskim doživljajem.

Emisija će, kao i posljednjih pet sezona, prenositi čaroliju vrtlarstva u domove svih ljubitelja prirode. No i dalje je to Vrtlarica na koju su gledatelji naviknuli, jednostavna, ali istodobno iznenađujuća i poticajna, na kraju dodaje Kornelija Benyovsky Šoštarić.Autorica je emisije Kornelija Benyovsky Šoštarić, a snimatelj i redatelj Nino Šoštarić. Vrtlarica je dostupna i na multimedijskoj platformi HRTi.