Prijenos humanitarnoga koncerta svjetskih zvijezda 2Cellos za pomoć korisnicima Centra Vinko Bek

Prikupljanju sredstava za adaptaciju i opremanje kabineta za senzornu integraciju Centra Vinko Bek može se priključiti pozivom na broj 060 9004, uplatom na žiroračun HR6523900011500108648, te kupnjom ulaznica

Zagrebačka filharmonija, svjetski poznati violončelistički dvojac 2Cellos i pijanistica Mia Pečnik te Djevojački zbor Zvjezdice nastupit će 23. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga na humanitarnome koncertu za pomoć korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu. Vrijednu humanitarnu akciju Pokaži ljubav – gledaj srcem organizira Rotary Klub Zagreb 1242 u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom te uz potporu Hrvatske radiotelevizije.

Kupnjom ulaznica za koncert, pozivanjem humanitarnoga broja 060 9004 i uplatom na žiroračun akcije građani i tvrtke mogu pomoći u prikupljanju sredstava potrebnih za adaptaciju i opremanje kabineta za senzornu integraciju Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek. Senzorna integracija način je na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije pojavljuje se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju.

Hrvatska radiotelevizija koncert će izravno prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i na multimedijskoj usluzi HRTi, a urednica je projekta Ljiljana Vinković.

Humanitarnu akciju na današnjoj su konferenciji za novinare najavili predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242 Tomislav Svetina, Rotary District 1913 Governor Nominee Darko Tipurić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek Diana Kralj te vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota. Akciju Pokaži ljubav – gledaj srcem podržavaju i brojne osobe iz javnoga života poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca, hokejaša HK-a Medveščak, rukometaša PPD-a Zagreb te drugih poznatih sportaša, pjevača i umjetnika.

Korisnici Centra Vinko Bek slijepa su i slabovidna djeca, mladež i odrasli koje iz dana u dan nastojimo pripremiti i naučiti kako da se što bolje snalaze i prilagode svakodnevici. Kabinet za senzornu integraciju uvelike bi nam pomogao u postizanju toga cilja te smo iznimno sretni zbog provođenja humanitarne kampanje Pokaži ljubav – gledaj srcem, i zahvalni svima koji u njoj sudjeluju i svojim donacijama pomažu u prikupljanju sredstava koja su nam potrebna , izjavila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek Diana Kralj.

Rotary Klub Zagreb 1242 drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju Pokaži ljubav, a ove smo godine posebno sretni što možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u ostvarivanju bolje kvalitete života. Božićno se vrijeme povezuje s darivanjem te ne sumnjamo u to da će se i ove godine prikupiti novac za dobru svrhu”, istaknuo je predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242 Tomislav Svetina. „Humanitarna akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem središnja je akcija obilježavanja stote obljetnice zaklade The Rotary Foundation, District 1913. Iznimno mi je drago što upravo tom plemenitom akcijom obilježavamo našu važnu obljetnicu , dodao je Rotary District 1913 Governor Nominee Darko Tipurić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch istaknuo je da se Filharmonija uvijek rado uključuje u akcije humanitarnoga karaktera te najavio spektakularan koncert.  Veseli nas da sve ono što radimo, našu profesiju i glazbu, možemo staviti u službu pomaganja drugima. Humanitarni karakter koncerta, blagdansko vrijeme, Zagrebačka filharmonija i sjajni 2Cellos ponovno zajedno na pozornici te izvrsna Mia Pečnik – već su pet dobrih razloga za dolazak na koncert. Oni koji se odluče kupnjom ulaznice podržati ovu vrijednu akciju, svakako neće biti razočarani. Važno nam je dati svoj doprinos humanitarnim akcijama. Hrvatska je mala zemlja, ali velikoga srca, što pokazuju mnogobrojne uspješne humanitarne kampanje. Pokaži ljubav – gledaj srcem potiče nas da pomognemo onima koji uistinu gledaju samo srcem i da im omogućimo da se bolje prilagode svijetu u kojemu živimo , istaknuo je Mirko Boch.

Jedna je od temeljnih zadaća javnoga medijskog servisa potpora svim dijelovima društva, a osobito onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ponosni smo na to što će Hrvatska radiotelevizija ovu akciju pratiti tijekom cijeloga prosinca uključujući i veliki završni koncert, koji će gledatelji moći pratiti u izravnome prijenosu na Prvome programu Hrvatske televizije i Drugome programu Hrvatskoga radija 23. prosinca u 21 sat. Pozivam sve naše gledatelje i slušatelje te cjelokupnu javnost da se priključe ovoj akciji , izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota.


Svi zainteresirani akciju mogu podržati pozivom na broj 060 9004, uplatom sredstava na žiroračun HR6523900011500108648, te kupnjom ulaznica za humanitarni koncert. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pod pokroviteljstvom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.