Drugi program HR dobitnik priznanja Hrvatskoga autokluba

U povodu obilježavanja 110. obljetnice svojega djelovanja Hrvatski autoklub (HAK) u Zagrebu su jučer dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim ustanovama, državnim tijelima, organizacijama, autoklubovima i pojedincima. Tom je prigodom Drugomu programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) dodijeljeno priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju na poslovima informiranja javnosti o stanju u prometu.

Drugi program Hrvatskoga radija emitira izvješća Hrvatskoga autokluba šesnaest puta dnevno, a u slučaju izvanrednih događaja čak i više puta. Nastojimo građanima pružiti pravodobne i pouzdane podatke o stanju u prometu te su izvješća Hrvatskoga autokluba postala jedna od prepoznatljivosti Drugoga programa Hrvatskoga radija. Tijekom godina zajednički smo radili na što kvalitetnijemu izvješćivanju javnosti, a ta će se naša dobra suradnja nastaviti i u budućnosti , istaknula je glavna urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Jadranka Rilović. Vrijedno priznanje uručio joj je predsjednik Hrvatskoga autokluba Slavko Tušek.

Izvješća o stanju u prometu s javljanjima uživo iz Hrvatskoga autokluba u vremenu od 6.30 do 21.30 emitiraju se redovito svakih sat vremena nakon Novosti Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Posljednjih se godina nekoliko puta dnevno emitiraju i na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), a moguće ih je pratiti i na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije te s pomoću multimedijske usluge HRTi.