Lovac na bilje: Krka

Rijeka Krka izvire u podnožju planine Dinare blizu Knina, a utječe u Jadransko more kraj Šibenika. Sa svojih sedam sadrenih slapova Krka je prirodni i krški fenomen. Najljepši tok te rijeke, kao i donji tok rijeke Čikole, proglašen je 1985. godine Nacionalnim parkom Krka. Na tom području nalaze se mnogi kulturnopovijesni spomenici: rimski vojni logor Burnum, starohrvatske utvrde, franjevački samostan na Visovcu, manastir sv. Arhanđela, srednjovjekovne mlinice i spomenici industrijske arhitekture.

Spektakularne zračne snimke otkrivaju nam iznimnu ljepotu toga prostora u kojem upoznajemo bogati i raznoliki biljni svijet kao što je bijeli kokotac, japanski dud, poljski jasen, bršljan, dalmatinski zvončić i kositrenica.U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.