HRT i Veleučilište Baltazar Zaprešić potpisali sporazum o suradnji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Veleučilište Baltazar Zaprešić potpisali su sporazum kojim se uređuju načela dugoročne suradnje dviju ustanova na područjima od zajedničkoga interesa.

Sporazum su potpisali vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota te vršitelj dužnosti dekana Veleučilišta Baltazar Zaprešić Zoran Pičuljan.

Sporazumom se uređuje suradnja na područjima kao što su zajednički televizijski, radijski i ostali medijski projekti, zajednički nastup prema javnosti u vezi s istraživanjem i razvojem te organiziranje i provedba znanstvenih i stručnih skupova od zajedničkoga interesa. Dvije će ustanove surađivati i na organiziranju stručne prakse studenata Veleučilišta Baltazar, a surađivat će se i u ostvarivanju vizualnih i audiovizualnih djela. Sporazumom se među ostalim predviđa stručna i tehnička pomoć te pomoć u posudbi stručnih kadrova u svrhu ostvarenja prijenosa važnih događaja od javnoga interesa povezanih s Veleučilištem Baltazar.

Hrvatska radiotelevizija već je sklopila niz ugovora s različitim veleučilištima i sveučilištima, a naša je želja proširiti ugovorne odnose na cjelokupnu akademsku zajednicu. Europski trendovi pokazuju kako bez suradnje sveučilišta, znanstvene zajednice i medija nema napretka u smislu inovacija medijskoga produkta. Hrvatska radiotelevizija svojim ugledom i iskustvom mora pomoći cjelokupnoj hrvatskoj kulturnoj industriji da razvije niz projekata koji bi se uspješno financirali iz sredstava europskih fondova, izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota.

Suradnja na europskim projektima važan je segment naše buduće suradnje, a upravo u tome Veleučilište Baltazar ima iskustva. Naš je zajednički interes  ulaganje u mlade. Također, komunikacijski menadžment prirodno je povezan s Hrvatskom radiotelevizijom i tu ćemo započeti suradnju na vrlo konkretnim stvarima, poput prakse naših studenata na Hrvatskoj radioteleviziji, izjavio je vršitelj dužnosti dekana Veleučilišta Baltazar Zoran Pičuljan.