Počivali u miru prikazivat će se u Ujedinjenome Kraljevstvu

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licenciju za hrvatsku dramsku seriju Počivali u miru za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva. Global Series Network ekskluzivni je partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four s kojim su pokrenuli ekskluzivni i jedinstveni dramski program pod nazivom Walter presents. Uspješna je prodaja domaće televizijske serije Počivali u miru na britanskome tržištu posljedica povećanih napora Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije da najkvalitetnije domaće sadržaje ponudi na međunarodnome tržištu i učini dostupnima širokomu krugu televizijskih gledatelja diljem svijeta.

Serija je nastala kao rezultat uspješne suradnje Hrvatske radiotelevizije i nezavisne produkcijske tvrtke Ring produkcija u režiji Gorana Rukavine, Kristijana Milića i Gorana Dukića, a kroz seriju je dosad prošlo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot..

Projekt je Walter Presents pokrenut kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta te smo ponosni i presretni što smo otkupili licenciju za emitiranje  dramske serije Počivali u miru, naše prve hrvatske serije. Nadam se da će ova prodaja dramske serije biti jednim od mnogih budućih poslovnih uspjeha Hrvatske radiotelevizije na inozemnome tržištu , izjavio je povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta Walter Presents Walter Iuzzolino. Televizijska je serija Počivali u miru postala prvom hrvatskom dramskom serijom prikazanom u zapadnoj Europi, nakon što ju je prošle godine otkupio belgijski javni medijski servis Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie (VRT). Tijekom 2017. godine postat će ujedno i prvom hrvatskom televizijskom serijom koja će se prikazivati na velikome britanskom tržištu, odakle smo godinama uvozili ponajbolje dramske serije.