Sezonci

4. lipnja na HRT – HTV 4 u 22:10

Svake godine, početkom ljeta, nezaposleni svih dobnih skupina i kvalifikacija, iz svojih prebivališta kreću put jadranske obale i otoka u potragu za dobro plaćenim, sezonskim poslovima. Spektar takvih poslova je raznolik, od najtraženijih i najčešćih ugostiteljsko-turističkih, preko različitih fizičkih, do onih posebnih i vrlo atraktivnih poslova.

Dokumentarna serija Sezonci govori o ljudima iza hrvatske turističke bajke, i o njezinom emotivnom, zabavnom i rijetko viđenom naličju. U svakoj od 6 emisija serije upoznajemo po dva sezonca.

1. epizoda: MAKARSKA
Mito je iskusni kapetan i radoholičar neiscrpne energije. Njegov ljubimac, Makarski Jadran, zimi je ribarica, a ljeti izletnički brod za koji se uvijek traži karta više, jer samo su taj vremešni brod i Elvis popularniji od njegova kapetana.

Anton, trgovac adrenalinom, zaljubljenik u kinetiku i brzinu, turistima nudi ponešto drugačiju vizuru Makarske i mnogo vjetra u kosi, uspinjući ih padobranom do 500 m visine.

Dokumentarnu seriju autora, redatelja i direktora fotografije Almmira Fakića pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj je videoteci i dostupna. 

Montažer je Ivan Maras, tonski snimatelj i obrada zvuka - Luka Čabo, glazbu potpisuje Matej Meštrović, a producent je Luka Venturin.

Seriju je proizvela Sekvenca za HRT, 2016. godine.