Hrvatska uživo od srijede ponovno u 17:20

Hrvatska uživo jedna je od prepoznatljivih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) koju u trinaestoj sezoni emitiranja gledatelji Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) od srijede mogu ponovno pratiti u novome/starome terminu od 17.20. Termin je to u kojemu se emisija emitirala posljednjih trinaest godina. Koncepcija ostaje ista.

Emisija se bavi tekućim događajima u Hrvatskoj te prati zbivanja od politike do kulture, školstva, crne kronike, prometa i servisnih informacija, ističe voditeljica projekta Hrvatska uživo Maja Sever. Dodaje kako je oblik u kojemu se za svakoga gledatelja može nešto pronaći i više nego uspješan, pa je i zanimanje gledatelja, bez obzira na promjene termina, uvijek ujednačeno.

Tema dana, izravna javljanja s terena, priče i reportaže i dalje ostaju zaštitni znak Hrvatske uživo jednako kao i urednička ekipa kojoj su na čelu Maja Sever, Sanja Mikleušević Pavić, Andreja Arežina Grgičević, Petar Vlahov, Lela Knežević i Matko Bušelić te brojni izvjestitelji. Redateljica je emisije Mirena Stijačić.