Patrola na cesti na glasovitome festivalu u Biarittzu

Glasoviti televizijski festival u francuskome gradu Biarittzu na svojemu će tridesetom izdanju, koje će se održati od 24. do 29. siječnja, prikazati domaću kriminalističku miniseriju Patrola na cesti. Priča je to o dva brata i zapletu koji se djelomično temelji na policijskoj istrazi i progonu te o obitelji koja je, kao i mnoge druge, bremenita problemima, složenim odnosima, ljubavlju, mržnjom, davanjem i otimanjem. Uokvirena malomišćanskim okvirom i smještena na granicu dviju država kroz koje je ne tako davno prošao rat, s radnjom u kojoj se isprepliću policijska istraga šverca, sprovodi te krizme i mise serija je u prvome redu obiteljska priča.

Seriju je za Hrvatsku radioteleviziju proizvela produkcijska tvrtka Kinorama, a njezin je razvoj podržao Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Patrola na cesti nastala je prema motivima istoimene kratke priče pisca i novinara Jurice Pavičića, a redateljski je potpisuje Zvonimir Jurić. Direktor je fotografije Marko Brdar, producentica Ankica Jurić Tilić, a montažer Tomislav Pavlić. Urednik je Mislav Brumec. U seriji glume Krešimir Mikić, Slavko Sobin, Nataša Janjić, Anđela Šmit, Mate Gulin, Daria Lorenci Flatz, Mirjana Ševo, Stipe Radoja, Petar Ćiritović, Jasmin Telalović, Vinko Kraljević i Mirela Brekalo.

Na televizijskome je festivalu u Biaritzzu prijavljeno više od 1200 uradaka, među kojima su dramske serije, dokumentarni filmovi i reportaže.