HRT-ov film Broj 55 prikazivat će se na slovenskoj televiziji

Odjel za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije (HRT) sklopio je ugovor s Radiotelevizijom Slovenije (RTV SLO) za emitiranje filma Broj 55.  Riječ je o prvome akcijskom filmu o Domovinskome ratu, koji je prvi put prikazan u okviru Pulskoga filmskog festivala 2014. godine.

Osvojio je osam zlatnih arena, uključujući i najvažniju, Veliku zlatnu arenu za najbolji film. Film je bio prikazan i na filmskome festivalu Raindance 2014., Međunarodnome filmskom festivalu Crne noći u Tallinnu 2014. te na Vukovarskome filmskom festivalu i Sarajevskome filmskom festivalu.

Režiser je Kristijan Milić, scenarist Ivan Pavličić, a u glavnim su ulogama Goran Bogdan, Marko Cindrić, Alan Katić, Jan Kerekeš, Darko Milas, Dražen Mikulić i Marinko Prga. Producent je Stanislav Babić.

Film Broj 55 na programu slovenskoga javnog medijskog servisa trebao bi se naći tijekom narednih mjeseci. Promocijski videozapis možete preuzeti OVDJE  
Ksenija Čelar Repač, rukovoditeljica Odjela za prodaju programa i usluga HRT-a (gostovanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska)