Prijenos dodjele nagrade Ponos Hrvatske

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i ove godine prikazuje svečanu dodjelu nagrade Ponos Hrvatske. Večeras na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), u 21 sat nakon prijenosa susreta Davisova kupa između Hrvatske i Španjolske, na rasporedu je svečana dodjela nagrada herojima koji su svojom hrabrošću, humanošću, poštenjem i dobrotom obilježili 2016. godinu. Svojim su djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozračje na lokalnoj i široj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost. Dodjelu nagrada upotpunit će i sjajan glazbeni program.

Na dodjeli nagrada ove godine nastupit će iznimni umjetnici. Među njima je glazbenik, tekstopisac, skladatelj i glazbeni producent Miroslav Evačić koji nije imao nimalo lagan glazbeni put. Naime, tek kad su njegovu glazbu prepoznali na BBC-jevu radiju, poraslo je zanimanje za njegov rad i u Hrvatskoj. Nastupit će i velika glazbena atrakcija, fantastični udaraljkaši Sud percussion, zatim virtuozni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo s malim gitarističkim genijem Franom Živkovićem te izvrsne djevojke, plesačice irskoga stepa Celtic Fantasy, ističe urednica projekta Ponos Hrvatske Tanja Tušek. Dodaje kako Hrvatska radiotelevizija, kao javni medijski servis, rado sudjeluje i podupire ovu akciju koja promiče nesebičnost, humanost i hrabrost.

Ovogodišnji lauerati

Tijekom 12 godina više je od dvjesto ljudi u Hrvatskoj dobilo priznanje Ponos Hrvatske. Njihove su priče dostupne na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr, a gledatelji su ih imali prigode upoznati i u emisijama Dobro jutro, Hrvatska te Hrvatska uživo. Priznanje dobitnicima nagrade dalo je i tridesetak hrvatskih glazbenika. Okupljeni u Band Aid na čelu sa skladateljem Zrinkom Tutićem snimili su svojevrsnu himnu posvećenu svim dosadašnjim i budućim herojima, s spot je režirao Zdravko Fuček.

Težak su zadatak imali i ovogodišnji članovi ocjenjivačkoga suda u sastavu: glumica Slavica Knežević, predstavnica Hrvatske radiotelevizije Melita Hrengek, glavni urednik dnevnoga lista 24 sata Goran Gavranović te kardiolog, akademik Davor Miličić. Oni su od pristiglih gotovo devedeset prijava kandidata za nagradu trebali odabrati njih 24. Nagrada Ponos Hrvatske dodjeljuje se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja je najavila svoj dolazak na svečanost.

Svečana dodjela nagrada održat će se u Plaza Event Centru u Zagrebu, a gledatelji će je moći izravno pratiti na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) te na računalima, mobilnim uređajima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Urednica je projekta Tanja Tušek, urednica Irena Košar, redatelj Tvrtko Grgić, producentica Sunčana Hrvatin Kunić, a voditelji su Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Hrvatska radiotelevizija projekt Ponos Hrvatske ostvaruje u suradnji s dnevnim listom 24 sata i udrugom Ponos Hrvatske.