Svjetsko prvenstvo u alpskome skijanju na HRT-u

Od 6. do 19. veljače u St. Moritzu se održava 44. Svjetsko prvenstvo u alpskome skijanju. Skijaška natjecanja na kojima bi u završnici karijere mogao nastupiti Ivica Kostelić i ostali naši mladi natjecatelji te najbolji skijaši današnjice moći će se pratiti u programima Hrvatske televizije (HRT – HTV) te u posebnim emisijama na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) gledatelji će moći pratiti izravne prijenose deset utrka u muškoj i ženskoj konkurenciji. Program počinje ženskim superveleslalomom sutra, 7. veljače, a završava u nedjelju 19. veljače slalomom za skijaše. Utrke Svjetskoga prvenstva komentirat će Drago Ćosić i Bruno Kovačević, a prijenosi će biti obogaćeni reportažama iz St. Moritza i intervjuima s najboljim hrvatskim i svjetskim skijašima. Dodatne sadržaje iz St. Moritza, koje će gledatelji, osim na malim ekranima, moći vidjeti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr, pripremat će Ranko Varlaj i Damir Lovrenčić.

Zahvaljujući suradnji s Europskom radiodifuzijskom unijom (eng. European Broadcasting Union – EBU), čija je Hrvatska radiotelevizija članica, osim javljanja, reportaža i izvješća na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), korisnici HRT-ovih usluga moći će pratiti cjelodnevni prijenos Svjetskoga prvenstva uživo (eng. livestream), a zbog istodobnih radijskih javljanja bit će to jedinstven slučaj u povezivanju različitih mogućnosti novinarskoga i tehnološkoga prijenosa.

Za slušatelje Hrvatskoga radija (HRT – HR) iz St. Moritza javljat će se reporter Krešimir Gotlin. Hrvatski radio (HRT – HR) u projektu koji Europska radiodifuzijska unija posljednjih godina pokusno provodi za pojedina velika sportska natjecanja sudjeluje gotovo od njegova početka, pa se u skladu sa standardima toga projekta na mrežnim stranicama Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) moglo pratiti Svjetsko skijaško prvenstvo održano 2013. u Schladmingu i 2015. u Vailu te Europsko atletsko prvenstvo održano 2014. u Zürichu.