Počelo snimanje novih nastavaka dokumentarne serije Profesije osobno

Dokumentarna produkcija Hrvatske radiotelevizije (HRT) i produkcijska tvrtka Project 6 Studio počeli su snimanje novih dvanaest nastavaka dokumentarne serije Profesije osobno. U seriji se uspoređuju različite profesije, razotkrivaju njihove posebnosti, međusobno ih se suprotstavlja i naglašavaju se njihove različitosti. Svaki nastavak obrađuje tri profesije koje predstavljaju osobe koje se njima bave, među kojima je jedna osoba iz hrvatskoga javnog života.


U dnevnome ritmu, od jutra do kraja dana ili noći, gledatelji usporedno prate troje ljudi različitih zanimanja. Naizgled se potpuno suprotstavljene odabrane profesije u svakome nastavku stapaju u ritmičnu priču. Za svaku profesiju serija naglašava i poseban osobni poticaj na temelju kojega upoznajemo i često skrivene tajne koje znaju samo oni koju su tu profesiju izabrali kao svoj životni poziv , ističe scenarist Goran BukovčanNeovisno o tome ima li profesija javni ili anonimni karakter, serija otkriva probleme i prednosti svake od njih, pokazuje različite stupnjeve odgovornosti i katkad potpuno nerazmjeran sustav nagrađivanja te različit društveni status koji pojedina profesija uživa u javnosti.Junak prvoga nastavka pete sezone dokumentarne serije Profesije osobno je mladi hokejaš Ivan Janković, koji je 5. veljače 2017. godine nastupio u prepunoj Ledenoj dvorani zagrebačkoga Doma sportova na utakmici između hokejaških klubova Medveščak iz Zagreba i Vitjaz iz Podolska u Rusiji. Emisija nosi naslov Na tankome ledu, a gledateljima će se još predstaviti i radni dan vozača ralice Zagrebačkih cesta kao i izazovi s kojima se svakodnevno suočava stečajni upravitelj.

Redatelj je serije Željko Sarić, scenarist Goran Bukovčan, producent Nikola Klobučarić, a snimatelji Dino Senčar i Danijel Kovačević