Večeras u Dnevniku HRT-a ekskluzivna reportaža s prvoga dana snimanja velikoga HRT-ova projekta o generalu Gotovini

U večerašnjemu središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije donosimo ekskluzivnu reportažu s prvoga dana snimanja igranoga filma i televizijske serije o generalu Anti Gotovini. HRT-ov spektakl priprema produkcijska tvrtka Kiklop film, a filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak.

Reportažni prikaz o početku snimanja na Velebitu i događanjima s tzv. prve klape za Dnevnik Hrvatske radiotelevizije priprema novinarka Martina Validžić. Emisija počinje u 19 sati, a možete je pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi.Televizijski prilog naknadno će se moći pogledati i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr, a opširniji prilog u emisiji Moj HRT na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 24. veljače s početkom u 18:30. Komunikacije Hrvatske radiotelevizije za sutra pripremaju poseban tekstni prikaz s prvoga dana snimanja s bogatim izborom fotografija.

Igrani film i televizijska serija od osam nastavaka General, koja će govoriti o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine, snimat će se devetnaest tjedana sa stotinu glumaca te više od tisuću statista na mnogobrojnim mjestima.

U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a temeljnu glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić. Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.