Prvo predstavljanje eurovizijske pjesme My friend Jacquesa Houdeka na HR2

Danas u emisiji Svijet diskografije na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), prvi će put biti predstavljena pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije. U popularnoj emisiji Zlatka Turkalja – Turkija javnosti će biti predstavljen i cijeli producentski tim.

Uoči službenoga predstavljanja eurovizijske pjesme HRT-ova predstavnika u emisiji Svijet diskografije, Jacques Houdek ne skriva uzbuđenje i želju da poruka pjesme dopre do srca publike. Teško mi je riječima opisati uzbuđenje koje osjećam radi premijere pjesme My friend. Prošlih deset mjeseci živim za to, sav sam svoj umjetnički kapacitet usmjerio u stvaranje te pjesme i jedva čekam da dopre do srca publike. Glazba – to sam ja, ona je moj poziv, moja bit, no ta se najčišća emocija umnožava dijeljenjem i najsretniji sam kada ona postane naša, kad osjetim da je pjesma postala poveznicom između publike i mene. Hvala svima na dosadašnjim sjajnim reakcijama na instrumentalnu inačicu pjesme i na odzivu na kampanju #beMyfriend. Vjerujem da će publika prepoznati poruku pjesme, prihvatiti je kao svoju i da će zauzeti posebno mjesto u srcima slušatelja, poručio je Jacques Houdek.

Jacques Houdek: Pjesma je englesko-talijanska i šalje univerzalnu poruku
Drugi program Hrvatskoga radija za mnoge je izvođače bio prva glazbena pozornica i njihovo prvo predstavljanje publici, ali i dnevni podsjetnik na bogatu hrvatsku pop-glazbenu baštinu i rock-glazbenu baštinu. Posebno nas raduje što ćemo sutra u emisiji Svijet diskografije saznati što su Jacques i njegov tim osmislili za ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije, ističe urednik i voditelj Zlatko Turkalj – Turki te dodaje: Nakon što slušatelji poslušaju eurovizijsku pjesmu My friend, Jacques će odgovarati na njihova pitanja te pitanja svih koji će s nama biti povezani putem profila na Facebooku i mrežnih stranica eurosong.hrt i eurosong.hr.

Podsjetimo, tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Raduje me što sam okupio sjajan autorski tim koji mi je svojim iznimnim talentom pomogao ostvariti zamisao pjesme za koju vjerujemo da će u najljepšemu svjetlu predstaviti našu domovinu, rekao je Jacques Houdek i istaknuo kako je pjesma My friend pjesma njegova života i najbolje što je dosad napisao.

Emisija Svijet diskografije na rasporedu je na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u 14 sati, a moći će se poslušati i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.Na službenome kanalu Hrvatske radiotelevizije na Youtubeu objavljen je isječak pjesme My friend , a vijest je o tome nekoliko minuta nakon objave prenijela jedna od najposjećenijih mrežnih stranica o Eurosongu .