Chui i Jazz orkestar HRT-a u 20 sati uživo na multimedijskoj usluzi HRTi

Nakon sinoćnjeg dodatnog, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije večeras će održati redoviti koncert koji je dio Jazz-ciklusa. Koncert se održava u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu u kojoj inače nastupa Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Chui su mladi hrvatski instrumentalni sastav koji njeguje drukčiji pristup jazzu. Oni sviraju spoj suvremene klupske plesne glazbe, jazza, elektronike i rock'n'rolla. Kultni im je status osigurao već prvijenac Chui. Drugi album The Second Arrival hvali i publika i kritika, a treći Third Sun From The Stone osigurao im je nekoliko nominacija za glazbenu nagradu Porin. Trenutačno rade na novome albumu na kojemu su ostvarili suradnju s glazbenom divom Josipom Lisac čije će prve zvukove uskoro javnosti predstaviti u pjesmi Tebi putujem.

Na koncertu u Muzeju suvremene umjetnosti izvest će presjek Chuievih skladba sa svih triju albuma, ali u novim aranžmanima za big-band. Orkestrom će ravnati šef dirigent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i saksofonist Andreas Marinello.

Koncert počinje u 20 sati, a može se uživo pratiti putem multimedijske usluge HRTi.