Emitirana 700. emisija Pola ure kulture

Jučer je na Hrvatskoj televiziji (HRT — HTV) emitirana 700. emisija Pola ure kulture. Ta je kultna emisija nakon jednogodišnje stanke prošle jeseni ponovno vraćena u program na radost brojnih gledatelja.

Pola ure kulture ušla je u dvadeset prvu godinu emitiranja. Na rasporedu je svake srijede na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)  u 20:40. Bavi se  aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti donosi i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.

Uz stalnoga gosta komentatora, Pola ure kulture svaki tjedan u studiju ugošćava i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.

Zahvaljujem svim novinarima, suradnicima i sugovornicima koji su makar i na minutu sudjelovali u emisiji Pola ure kulture, a zasigurno ih je bilo nekoliko tisuća. Lijepo je što je cijeloj ekipi emisije i meni osobno na ovoj velikoj brojki od 700 emitiranih emisija čestitala i ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, istaknula je urednica emisije Branka Kamenski.

Pola ure kulture, osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT — HTV 1),  moguće je pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi.