Nova zabavno-glazbena emisija A-strana


Emisija će podsjetiti na neke od najljepših pjesama hrvatske glazbene produkcije u izvedbi iskusnih glazbenih imena i predstavnika novije generacije te uz pratnju vrhunskih glazbenika.

Na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) od subote 25. ožujka u 20.00 s emitiranjem počinje nova zabavno-glazbena emisija A-strana. Voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić ugostit će poznata imena hrvatske glazbene scene koja će gledatelje provesti kroz svoje najbolje i najdraže pjesme, ispričati svoju povijest te se prisjetiti važnih glazbenih opusa hrvatske zabavne glazbe, pop-glazbe i rock-glazbe. Bit će to dobro ugođena večer ispunjena hrvatskom antologijskom glazbom, a sve uz pratnju naših vrhunskih glazbenika.

Osim hrvatskih glazbenih zvijezda u emisiji će nastupiti i sudionici popularne HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Poznati po svojim izvrsnim glasovnim mogućnostima u emisiji A-strana izvodit će na svoj način neke od najljepših pjesama iz hrvatske glazbene produkcije. Pokušat će starijoj i mlađoj publici predstaviti i približiti pjesme uspješnih hrvatskih autora i izvođača, a bit će tu i neočekivanih dueta i zanimljivih glazbenih suradnja.

Gledatelji mogu očekivati dobro i pozitivno ozračje te neopterećenu zabavu. Uživat će u pjesmama koje su im poznate ili onima koje odavno nisu čuli, zapravo će ispred svojih ekrana biti dio našega tuluma u studiju 10 Hrvatske radiotelevizije. Što je najvažnije, mogu i sami zapjevati uz mlade pjevače i one koji su otpjevali najljepše pjesme A-strane , ističe Duško Ćurlić i dodaje: Imamo stvarno odličnu ekipu vrhunskih glazbenika, zanimljive goste i publiku u studiju koja pjeva s njima. Sviđa mi se emisija jer je ovo naš proizvod, neopterećen bilo kakvim natjecanjem ili ocjenjivanjem, dobra zabava u svojemu najjednostavnijem obliku. Velik je to voditeljski izazov, ali tu je ekipa vrhunskih televizijskih profesionalaca i, što je još važnije, zaljubljenika u glazbu i u svoj posao.
 
Kako spaja iskusne glazbenike i predstavnike novije generacije, osim A-strane, emisija će imati i svoju B-stranu. Duško će na svoj način zastupati A-stranu, a ja B-stranu koju predstavljaju mlade glazbene snage i društvene mreže. Stvar je  jednostavna i sve je opušteno. Bend ima jako važnu ulogu, publika je u studiju odlična, glasna i vrlo uključena u cijelu emisiju. Jedva čekam da vidite kako to sve izgleda i zvuči. Imam neki dobar predosjećaj glede svega. Odsad je subotom tulum kod nas , otkriva Ivan Vukušić.


Foto: Dario Njavro za HRT

Duško Ćurlić tvrdi kako je emisija dobar put da se pred ekranima u neopterećenoj zabavi nađu dvije ili čak tri generacije i vjeruje da natjecateljima iz HRT-ove emisije The Voice – najljepši glas Hrvatske nije svejedno pjevati pred ljudima koji su obilježili glazbenu scenu i ostavili duboki trag na njoj.  Zanimljivo će biti vidjeti i čuti kako nove generacije doživljavaju pjesme koje su definitivno bile na A-strani ploča , smatra Duško Ćurlić. I Ivan Vukušić i Duško Ćurlić ne kriju zadovoljstvo zbog suradnje i sudjelovanja na ovome projektu.  S Duškom je odlično surađivati, on je timski igrač, a ništa manje nisam ni očekivao s obzirom na to da se znamo od prije , kaže Ivan VukušićIvan je definitivno darovit i pametan mladi čovjek. Učimo jedan od drugoga bez obzira na to što sam četrnaest godina stariji. Sličan nam je put. Obojica smo odrasli na Trnju, počeli na radiju, volimo tenis, nogama smo na zemlji , uzvraća Duško i poziva gledatelje da budu subotom uz Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Budite subotom uz Prvi program HTV-a, dobro se zabavite i slobodno pustite glas. Susjedi vam neće zamjeriti! Vidimo se na A-strani!

Glazbene teme emisije bit će posvećene glazbenim sastavima, vokalima, autorima, festivalima i glazbenim suradnjama. U šestoj emisiji izvodit će se glazba po vašemu izboru, a hitove će gledatelji birati na B-strani, odnosno na profilu emisije na Facebooku.

U prvoj emisiji, koja je posvećena glazbenim sastavima, gledatelji Hrvatske radiotelevizije bit će u dobrome društvu Akija Rahimovskoga, Davora Gopca, Pere Galića, Ivana Pika Stančića te još devetnaest vrhunskih glazbenika.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji A-strana moći će se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije , na stranici na Facebooku BstranaHRT , na YouTubeu na adresi HRTnovimediji  te na mobitelima, računalima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi.