Lice i naličje najljepših mjesta Hrvatske - Antiputopis na usluzi HRTi

Ponosimo se prirodnim ljepotama Lijepe Naše koju baštinimo od svojih predaka... No, kakvo je uistinu stanje nekih od najljepših predjela Hrvatske? Koliko poštujemo vode, šume, more... i njihove stanovnike? Što činimo, ili ne činimo, kako bismo svijet koji smo samo posudili od svoje djece učinili ekološki prihvatljivijim mjestom za život?

U netipičnom putopisu, kroz četiri epizode, dokumentarna serija prikazuje lice i naličje nekih od najljepših mjesta u Hrvatskoj: Mljeta, Plitvica, Imotske krajine i Žumberka, kroz priče tzv. malih ljudi koji na svoj način žele ukazati na probleme ili pak pomoći u njihovu rješavanju.

Ekipa koja je stvarala Antiputopis imala je prigodu putovati svijetom i nagledati se ljepota, a opet, svi ćemo se složiti da je Lijepa Naša najljepša. Baš je zato tijekom snimanja bilo prigoda u kojima nam se srce stisnulo zbog prizora na koje smo naišli, među ostalim je istaknula scenaristica i autorica serije Milka Barišić.

Serija je dijelom inspirirana podvizima fotografa Romea Ibriševića i njegovih Zelenih stopa, koji su iz parkova prirode i nacionalnih parkova u 11 godina uspjeli izvući više od 15.000 olupina.

Ukoliko niste imali priliku pogledati nedavno prikazanu seriju, pronađite je u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.Direktor fotografije je Dragan Ruljančić, a montažerka Anita Jovanov. Tonski su snimatelji Boris Harmić i Miro Jankovečki, majstor rasvjete Slaven Spinčić, asistentica redateljice Snježana Kundija – Purgarić te izvršni producent Mate Čuljak.