Aplikacija HRT METEO nagrađena na Danima komunikacija u Rovinju

Aplikacija Hrvatske radiotelevizije (HRT) za praćenje vremenskih uvjeta HRT METEO nagrađena je u kategoriji Best mobile na Danima komunikacija koji su održani prošloga tjedna u Rovinju. Aplikaciju za mobilne uređaje koji rade na operativnim sustavima Android iOS za javni medijski servis razvio je SevenofNine, studio za razvoj mobilnih aplikacija digitalne agencije 404.

S pomoću aplikacije HRT METEO mogu se pratiti trenutačni vremenski uvjeti diljem Hrvatske i podrobna prognoza po gradovima. Aplikacija daje podatke sa službenih meteoroloških postaja Državnoga hidrometeorološkog zavoda i subjektivne prognoze meteorologa utemeljene na analizama i procjenama različitih modela atmosfere i na višegodišnjemu iskustvu.

Aplikacija HRT METEO stalno se nadograđuje novim mogućnostima, pa je s pomoću nje moguće dobiti podatke o gustoći prometa na svim glavnim prometnicama u Hrvatskoj te videozapise sa svih kamera u smjeru u kojemu se korisnici kreću. U tome se dijelu aplikacije nalaze i izvješća o stanju na cestama uključujući njihovu prohodnost, o stanju na graničnim prijelazima, u pomorskome i željezničkome prometu te podatci o ograničenjima za teretna vozila i prometnoj prognozi, a dostupna su i izvješća o radovima na cestama, posebice na autocestama, o drugim slučajevima privremene prometne regulacije te cestama zatvorenima zbog radova.

HRT METEO od pokretanja u rujnu prošle godine do danas zabilježio je više od 140 tisuća preuzimanja te ova nagrada znači da su i korisnici i struka prepoznali njegovu vrijednost i važnost. Ovime se ujedno potvrđuje i kako Hrvatska radiotelevizija ulazi u svijet digitalnih komunikacija s korisnim, kvalitetnim i relevantnim sadržajima , izjavio je glavni urednik Novih medija Hrvatske radiotelevizije Igor Duić.