Predstavljena akustična audioverzija i videoverzija eurovizijske pjesme My friend

Danas je na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji Drugi dio dana predstavljena akustična verzija eurovizijske pjesme My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije. Istodobno je na stranici Eurosong.hr i na službenome kanalu Jacquesa Houdeka na Youtubeu javnosti predstavljena i akustična verzija videozapisa.

Sretan sam što smo danas publici predstavili i akustičnu verziju pjesme My friend, koja stvara jednu posebnu atmosferu, obogaćuje cijeli koncept i donosi novi doživljaj pjesme. Producenti Siniša Reljić i Tony Malm odradili su sjajan posao. Ovim im putem zahvaljujem na golemu trudu i znanju koje su uložili i u ovu verziju, koja mi je posebno draga i za koju vjerujem da će se svidjeti publici. Također, želio bih pohvaliti cijeli tim glazbenika koji su utkali cijeli svoj talent u ovu snimku. Oni su Antun Stašić na violini, Neven Šverko na violončelu, Goran Kovačić na pianu, Ivan Škunca na akustičnoj gitari, Robert Vrbančić na bas gitari i Danijel Kranjec na kahonu, istaknuo je Jacques Houdek.

Katja Restović, priznata i uspješna redateljica kojoj je Jacques Houdek povjerio režiju službenoga videospota, tijekom snimanja došla je do ideje da bi i akustična verzija pjesme trebala imati svoj videozapis, i to nadahnuta autentičnom pričom jednoga od protagonista videospota My friend Bude Jusića, kreativnoga mladog čovjeka kojega to što ne čuje nije spriječilo da se bavi fotografijom i modelingom, da pleše, širi svijest o znakovnome jeziku te živi punim plućima.

Svaki je umjetnički rad s Jacquesom Houdekom za mene vrlo inspirativan i sveobuhvatan, pa tako i rad na ovome projektu. Inspiracija za videozapis s Budom Jusićem na znakovnome jeziku u vrlo jednostavnoj i čistoj formi, kao posebna vrijednost videoprezentaciji My friend, došla je u jednome trenutku, što se meni često događa. Pomislila sam da jedna tako karizmatična i talentirana osoba kao što je Budo može iznijeti i prenijeti snažnu i duboku poruku pjesme čak i onim ljudima koji je ne čuju. Iznimno mi je drago što su Jacques i njegov menadžer Mihovil imali povjerenja u mene, prepoznali nove mogućnosti i prepustili meni i mojemu timu u tvrtki Rose Art da odradimo to na svoj način, izjavila je redateljica Katja Restović.

Dobrota, ljubav, prijateljstvo – to su naši univerzalni jezici! Naše različitosti upravo nas u tim istinskim vrijednostima spajaju i čine svijet ljepšim te potvrđuju da je život čudo i da se to čudo događa baš svakoga dana. Presretan sam što akustičnu verziju prati ovaj fantastičan videozapis, koji i onima koji ne čuju omogućuje da dožive snažnu poruku pjesme. U tome vidim još jedno čudo koje pobuđuje velike emocije. Naš novi prijatelj Budo znakovnim je jezikom omogućio i gluhim osobama da dožive priču pjesme, a dodatno smo stihove preveli i na hrvatski jezik te stavili podnaslove koji će pomoći u shvaćanju poruke pjesme, dodao je Jacques Houdek.

Još su točno dva tjedna do odlaska hrvatske delegacije na 62. natjecanje za pjesmu Eurovizije. I dok uzbuđenje u Jacquesovu timu raste, marljivo se radi na završnim pripremama za nastup na velikoj eurovizijskoj pozornici.

Gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) i slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) nastup Jacquesa Houdeka moći će pratiti u drugoj poluzavršnoj večeri koja će se održati 11. svibnja, a u slučaju njegova ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja.