HR2 gostuje na međunarodnome festivalu RadioCity Milano

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), na poziv talijanskoga javnog medijskog servisa Radiotelevisione Italiana (RAI), bit će sudionikom međunarodnoga festivala RadioCity Milano, koji se održava od 21. do 23. travnja.

Predstavljajući se sloganom Radio kakav dosad niste vidjeli, festival RadioCity Milano okuplja tisuće profesionalaca iz svih krajeva svijeta - od Japana do Sjedinjenih Američkih Država, od BBC-ja do afričkih radijskih servisa – koji iz dvorane Unicredit Pavilion u Milanu emitiraju program u svoj domicilni radijski eter. Susret profesionalaca i emitiranje glazbenih radijskih emisija uživo prošle je godine pratilo 12 tisuća ljudi koji su došli pogledati taj jedinstveni svjetski radijski događaj.

Na festivalu RadioCity Milano Drugi program Hrvatskoga radija predstavit će se radijskom emisijom Airplay Radio Chart Top 40, koja mjeri popularnost i prisutnost izvođača i njihovih pjesama u domaćemu radijskom eteru, ističe voditeljica Monika Lelas Halambek. S pomoću rezultata mjerenja popularnosti Airplay Radio Chart Top 40 u programu Hrvatskoga radija (HRT – HR) analizira svjetske glazbene trendove, osluškuje poslovne vijesti iz industrije zabave, prepoznaje traženost singlova i umjetnika na domaćemu prostoru i tako gradi pristup radijskoj kreaciji svijeta popularne glazbe.

Voditeljica Monika Lelas Halambek i autor i producent Goran Komerički uživo će s radijske pozornice u Milanu u radijski eter Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) donijeti najveće svjetske hitove. Cijelu će radijsku priču svojim nastupima uživo obogatiti članovi grupe Soul Shadows i ambasadorica Dana prodavaonica ploča, kantautorica Mia Dimšić, kaže Goran Komerički.Airplay Radio Chart Top 40 na festivalu RadioCity u Milanu pokrenut će i novi način mjerenja popularnosti stranih pjesama u domaćem radijskom eteru. Lista koja je dosad bila zbroj radijskih top-lista, odsad će nastajati na temelju izravnoga praćenja emitiranja pjesama u programima radijskih stanica širom Hrvatske.

RadioCity Milano je poput sna, ističe direktor međunarodnoga festivala RadioCity Milano Filippo Solibello i dodaje: To je radio kakav nikada niste vidjeli. Za promjenu radijske stanice koju ćete slušati nije potrebno mijenjati frekvenciju, nego samo sjediti od jutra do noći u dvorani UniCredit Pavilion i slušati programe koji se nižu jedan za drugim na istoj pozornici – RadioCity je magija koja donosi zajedništvo putem medija sa stogodišnjom poviješću i pričama koje je ispričao i kojih još mnogo ima za ispričati.

Ostvarujući svoj radijski san, Airplay Radio Chart Top 40 emitirat će se uživo iz Milana na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u subotu 22. travnja od 12:35 do 15 sati. Emisiju će biti moguće poslušati i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.