Bruno Kovačević imenovan v.d. glavnoga urednika Prvoga programa HTV-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije (HRT) Renata Kunića imenovao je danas Brunu Kovačevića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon što je dosadašnji vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Miro Branković podnio osobni pismeni zahtjev za razrješenjem s te dužnosti.

Bruno Kovačević
diplomirao je na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sportskome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) zaposlen je od 1992. godine. Bio je stalnim suradnikom CNN-a u emisiji World Report od 1992. do 1994. godine, a potom urednikom Sportskoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2002. do 2004. i od 2007. do 2011. godine. Bruno Kovačević bio je i glavnim urednikom Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2011. do 2012. godine te potom do 2016. godine rukovoditeljem Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije.

Kao nositelj organizacije velikih sportskih projekata Hrvatske radiotelevizije sudjelovao je među ostalim u prijenosima Olimpijskih igara iz Nagana, Sidneyja, Salt Lake Cityja, Atene, Torina te Pekinga i Vancouvera. Bio je i glavnim urednikom projekata na svjetskim prvenstvima u skijanju u St. Moritzu, Bormiu, Val d’ Isereu, Garmisch Partenkirchenu i Schladmingu, na svjetskim nogometnim prvenstvima u Japanu, Koreji i u Južnoafričkoj Republici te na Europskome nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Ostvario je stotine emisija i izravnih televizijskih sportskih prijenosa, a autorom je i nekoliko dokumentarnih filmova o hrvatskim sportašima.

Za dokumentarni je film o paraolimpijskoj sportašici Ani Sršen 1997. godine dobio treću nagradu za strani dokumentarni film u Bugarskoj. Veliko zanimanje pobudio je i njegov film o stolnotenisačici Sandri Paović iz 2009. godine. Osobito su mu zapaženi filmovi o najtrofejnijoj hrvatskoj sportskoj obitelji Kostelić Dnevnik pobjednika iz 2002. godine i Gnothi Seauton iz 2015. godine koji je osvojio prvu nagradu Gold Remi Award na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Bruno Kovačević dobitnikom je priznanja Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) za najboljega promicatelja hrvatskoga sporta u svijetu 2003. godine te Godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije 2008. godine.