Tomislav Štengl imenovan v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Renata Kunića imenovao je danas Tomislava Štengla vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) nakon što je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Bruno Kovačević razriješen na osobni pismeni zahtjev zbog imenovanja na novu dužnost.

Tomislav Štengl diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine. Na Hrvatskoj radioteleviziji počeo je raditi 1991. godine, prvo kao novinar i glazbeni urednik Hrvatskoga radija (HRT – HR), a od 1994. godine kao novinar i glazbeni urednik Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Od 1994. do 2003. godine surađivao je na brojnim velikim televizijskim projektima među kojima su zabavne i glazbene emisije Sedma noć, Bravo i Dizalica. U tome je razdoblju povremeno surađivao i u Informativnome programu te Dokumentarnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV). Od 2003. do 2016. godine uređivao je najzahtjevnije projekte u Zabavnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) među kojima su glazbeni festivali Dora i Porin te veliki zabavno-glazbeni projekti Studio 10, Ples sa zvijezdama, Jadranski susreti te emisije Ja to mogu  i The Voice – najljepši glas Hrvatske. U emisiji The Voice – najljepši glas Hrvatske bio je urednikom digitalnih sadržaja te pridonio uvođenju novoga načina komunikacije Hrvatske radiotelevizije s korisnicima. Projekti na kojima je radio višestruko su nagrađeni uglednim strukovnim priznanjima i nagradama.

Na mjesto vršitelja dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) dolazi s mjesta privremenoga rukovoditelja glazbenih sadržaja Hrvatske radiotelevizije.