Uz nas niste sami - Vjeruj u ljubav

Humanitarni projekt HRT-a Uz nas niste sami, koji javni medijski servis tradicionalno organizira u povodu svojega rođendana, ovaj put posvećen je akciji Udruge za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix pod naslovom Vjeruj u ljubav.
Zdravlje je najveće čovjekovo bogatstvo, a roditelji članovi Udruge bave se osobama, posebice djecom čije je zdravlje ozbiljno narušeno teškim bolestima. Njihov se humanitarni rad svodi ne samo na kontinuirano poboljšanje zdravstvenog stanja djece, već žele utjecati i na dostupnost svih elemenata potrebitih za liječenje sve djece sukladno standardima EU.Ovaj im je put želja opremiti specijalizirani laboratorij u sklopu Zavoda za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb novim potrebnim uređajima koji će omogućiti uspješnije liječenje malih heroja.

Veliki humanitarni koncert Vjeruj u ljubav predstavlja završnicu humanitarnoga tjedna. Koncert će se održati u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti u nedjelju s početkom u 20:10. Na pozornici Studija zapjevat će Oliver Dragojević, Vanna, Damir Urban, Marko Tolja, Frajle, Amira Medunjanin, Dino Šaran, Antonela Doko, Detour, Marin Jurić Čivro, Goran Bošković i Tina Kresnik izvodeći evergreene jednog od najuglednijih hrvatskih skladatelja Zdenka Runjića.

Brojne će se poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9008 (6,25kn/pozivu; TTX 415), a sve to uz izravni prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Također, stručnjaci, liječnici, medicinske sestre i, naravno, obitelji razgovarat će o svojim iskustvima.

Uplate se primaju i na posebni račun u Privrednoj banci Zagreb d.d. broj HR1223400091510542019 (PBZGHR2X).Voditelji u HRT-ovim studijima bit će Jelena Pajić, Robert Ferlin, Ivan Dorian Molnar i Uršula Tolj, a Sanja Kocijančić Petričević tijekom emisije javljat će se sa zanimljivim sugovornicima iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.Budite s nama i pokažite svoje veliko srce, pokažite – da uz nas nisu sami!Humanitarnu akciju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.