Posebno izdanje emisije Otvoreno posvećeno javnoj raspravi o programskim obvezama HRT-a

Na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) večeras od 21:50 do 22:45 na rasporedu je posebno izdanje emisije Otvoreno o Prijedlogu programskih obveza Hrvatske radiotelevizije (HRT) za razdoblje od 2018. do 2022. godine.

O tome će s urednikom i voditeljem Mislavom Togonalom razgovarati predsjednik Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije Zdravko Kedžo, član Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije Vlaho Bogišić, zamjenik predsjednice Vijeća za elektroničke medije (VEM) Damir Hajduk, ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) Daniel Rafaelić te ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić.

U emisiju će se sa svojim komentarima moći uključiti i gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) putem stranice emisije Otvoreno na Facebooku, a emisija će se moći pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi.Prošloga je tjedna na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) i Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) na istu temu pripremljeno posebno izdanje emisije Poligraf – politički grafikon Hrvatskoga radija (HRT – HR), a 8. lipnja na Hrvatskoj radioteleviziji priprema se i javna tribina posvećena raspravi o programskim obvezama.
Emisija 'Poligraf' o prijedlogu programskih obveza HRT-a

Hrvatska radiotelevizija je 29. travnja pokrenula javnu raspravu o prijedlogu svojih programskih obveza kao dijelu budućega ugovora o obavljanju javne medijske usluge za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. godine. Javna rasprava traje do 12. lipnja 2017. godine, a svoje mišljenje o prijedlogu programskih obveza Hrvatske radiotelevizije za razdoblje od 2018. do 2022. godine korisnici mogu dati i ispunjavanjem ankete na mrežnim stranicama Javna rasprava i na Facebooku, na stranici MojHRT.