Javna tribina o programskim obvezama HRT-a

U četvrtak 8. lipnja od 12 do 14 sati na HRT-u će se održati javna tribina o programskim obvezama Hrvatske radiotelevizije.

Hrvatska radiotelevizija izradila je Prijedlog programskih obveza u najboljoj namjeri pružanja cjelovite usluge koja zadovoljava potrebe hrvatskoga društva i pojedinaca te u skladu s europskom praksom, ali je potpuno otvorena sagledati stvarne potrebe korisnika svojih usluga te stoga poziva javnost da što kvalitetnijom i otvorenijom javnom raspravom pridonese kvaliteti i raznovrsnosti javne medijske usluge u budućemu razdoblju.

Javna rasprava o Prijedlogu programskih obveza Hrvatske radiotelevizije, kao dijelu budućega ugovora o obavljanju javne medijske usluge za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. godine, koji sklapaju Hrvatska radiotelevizija i Vlada Republike Hrvatske, pokrenuta je 29. travnja 2017. i traje do 12. lipnja 2017. godine.

Javna tribina izravno će se prenositi na Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT – HTV 3) i na multimedijskoj usluzi HRTi, a bit će je moguće pogledati i u odgođenome emitiranju na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4).Na posebnoj mrežnoj stranici putem ankete i posebnoga obrasca svi zainteresirani mogu ostaviti svoje komentare, mišljenja i prijedloge.

U javnu se raspravu može uključiti i putem kontakta s povjerenikom za korisnike usluga Hrvatske radiotelevizije kojemu je moguće obratiti se na e-adresu povjerenik@hrt.hr. Do 12. lipnja otvorena je i posebna e-adresa javna.rasprava@hrt.hr na koju građani također mogu poslati svoje komentare i prijedloge.