Ljeto na Prvom

Ljetna programska shema na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) započinje u ponedjeljak 19. lipnja i trajat će do nedjelje 17. rujna. Tijekom predstojećih ljetnih mjeseci sva će četiri nacionalna televizijska programa i tri nacionalna radijska programa, osam regionalnih radijskih programa te međunarodni multimedijski program HRT – Glas Hrvatske svojim gledateljima i slušateljima ponuditi niz zanimljivih i vrijednih sadržaja, prijenose ljetnih kulturnih i društvenih zbivanja te odabrane igrane filmove i televizijske serije.

Tijekom ljetnih mjeseci gledatelje Hrvatske televizije (HRT – HTV) očekuje manje repriza nego prijašnjih godina te više premijernoga filmskog i serijskog programa, a predviđene su i brojne prigodne ljetne mozaične emisije koje će se emitirati uživo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1)

Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome večernjem terminu donosi premijerna prikazivanja novih sezona svjetski popularnih televizijskih serija, poslije središnjega Dnevnika novu ljetnu mozaičnu emisiju Ritam ljeta te izbor kvalitetnih dokumentarnih filmova, a vrijeme poslije trećega Dnevnika rezervirano je za odabrane filmske naslove.

U večernjemu terminu, nakon Dnevnika i Teme dana, od ponedjeljka do četvrtka emitirat će se nova zabavno-mozaična emisija Ritam ljeta, tematski magazin s gostima u studiju i uključenjima uživo te javljanjima s terena. Voditelji su Iva Šulentić, Danijel Despot, Mirko Fodor, Daniela Trbović, Marina Medved Pulić i drugi. Prva je emisija posvećena odmoru.

Termin u 21 sat rezerviran je za najbolje dokumentarne filmove i serije iz domaće produkcije među kojima su Vaše more, naše more, Moj Dubrovnik, Lijepa vaša i brojni drugi naslovi. Nakon Otvorenoga i trećega Dnevnika, od 23 sata, gledatelje očekuju odlični filmski naslovi među kojima su Intervju s vampirom, Isijavanje, Kum, Uloži na favorita i Poštena igra.

Sve novosti iz turizma tijekom cijele ljetne turističke sezone petkom u 20.00 gledatelji će moći doznati u novoj emisiji turizam.hrt. Emisiju će uređivati i voditi Senka Mošnja i Ivica Đuzel. Poput Turističke klase, koja se cijele godine emitirala na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), i emisija turizam.hrt otkrivat će najzabavnija ljetovališta i pratiti najvažnija turistička zbivanja uz obalu i na otocima, ali i u unutrašnjosti Republike Hrvatske. Cilj je ljetnih polusatnih turističkih emisija izazvati pozitivne reakcije i potaknuti što više ljudi da pridonesu promjeni svijesti i aktivnomu osmišljavanju naše turističke budućnosti te ih potaknuti na razmišljanje o ulozi turizma danas i sutra.

U 20:35 donosimo priče o najpoznatijoj i najkontroverznijoj američkoj obitelji – Kennedijevi povjerljivo. Svaki jednosatni nastavak te vrhunske serije zasebna je i samostalna priča i donosi suvremeni pogled na bogatu povijest slavne obitelji s povijesnoga i psihološkoga aspekta.

Petkom od 21:35 gledatelje Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) očekuje premijerno prikazivanje pete sezone odlične i višestruko nagrađene političke serije Kuća od karata, koja nas ponovno vodi iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, pohlepe i korupcije u modernome Washingtonu.

Od ponedjeljka do petka u 11 sati gledatelji Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) moći će uživati u domaćim serijama među kojima su Glas naroda, Kazalište u kući i Dome, slatki dome. Od 13:15 moći će ponovno pratiti gastronomske serije poput Seoske gozbe, Slatke kuharice i Lovca na bilje, od 14:05 domaće i strane putopise, a od 15 sati strane dokumentarne serije o uređenju domova. Termin od 15:55 rezerviran je za kriminalističku seriju Detektiv Murdoch, a od 18 sati do središnjega Dnevnika premijerno će se prikazivati nove sezone stranih serija vrhunske produkcije među kojima su svjetski popularne serije Igre moći i Dobra žena.

Subotom od 13:15 novost su na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) obiteljski filmovi različitih tema, dok je termin od 20.10 rezerviran za blockbustere. Neki od naslova koji očekuju gledatelje su Tata od formata, Prvi vitez, Opasan let i Legende u Vegasu.

Nedjeljom navečer, nakon Dnevnika, na rasporedu su najbolje reprize domaćih dokumentarnih serija za sve one koji su ih propustili pogledati tijekom godine. Prva među njima je dokumentarna serija Hrvatski velikani. Od 21:05 gledatelji će moći pogledati dramsku seriju Crno-bijeli svijet,  a od 22:30 novostima i događajima iz svijeta kulture bavit će se emisija Kulturni kolodvor. Svi koji su propustili emisije iz ciklusa Žene povjerljivo, moći će ih pogledati u nedjeljnome terminu od 23:05.