Ljeto na Drugom

Ljetna programska shema na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) započinje u ponedjeljak 19. lipnja i trajat će do nedjelje 17. rujna. Tijekom predstojećih ljetnih mjeseci sva će četiri nacionalna televizijska programa i tri nacionalna radijska programa, osam regionalnih radijskih programa te međunarodni multimedijski program HRT – Glas Hrvatske svojim gledateljima i slušateljima ponuditi niz zanimljivih i vrijednih sadržaja, prijenose ljetnih kulturnih i društvenih zbivanja te odabrane igrane filmove i televizijske serije.

Tijekom ljetnih mjeseci gledatelje Hrvatske televizije (HRT – HTV) očekuje manje repriza nego prijašnjih godina te više premijernoga filmskog i serijskog programa, a predviđene su i brojne prigodne ljetne mozaične emisije koje će se emitirati uživo.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2)

Na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) gledatelje očekuju odlični filmovi, igrane i dokumentarne serije te mnoštvo sportskih sadržaja.

Od sportskih događaja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) prenosit će se teniski turnir u Wimbledonu, nogometni kup konfederacija, utakmice Eurobasketa, svjetsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu, svjetsko prvenstvo u atletici, kvalifikacijske utakmice za nogometnu Ligu prvaka i Europsku ligu, nogometni Superkup, teniski mečevi ATP-ova turnira u Umagu te odbojka na pijesku Poreč Major.

U filmskome programu naći će se za svakoga ponešto. Utorkom će se prikazivati romantični filmovi među kojima su Divlja salsa, Pisma Juliji i Slučajni suprug, srijedom akcijski filmovi među kojima su Posljednja pljačka, Štemer i Izvan kontrole, četvrtkom popularni vesterni među kojima su Geronimo, Jahači rumene kadulje i Ludi konj, subotom komedije među kojima su Veliko nasljedstvo, Djeveruše u akciji, Junfer u četrdesetoj i Vikend kod Bernieja, a nedjeljom filmovi s pet zvjezdica među kojima su Jerry Maguire, Čovjek iz San Fernanda, Skandal u Hollywoodu i drugi.

Vikendom od 20 sati gledatelji će moći uživati u izvrsnim stranim dokumentarnim filmovima i televizijskim serijama među kojima su The Wine Show, putopisni vodič za ljubitelje vina, dokumentarni filmovi o životinjama zajedničkoga naslova Fantastičan svijet i Anthony Bourdain: Upoznavanje nepoznatoga, dokumentarni putopis svjetski poznatoga kuhara, autora bestsellera i višestrukoga dobitnika nagrade Emmy koji putuje u nepoznate krajeve svijeta otkrivajući raznolikost kultura i gastronomije.

Ljubiteljima skandinavskih kriminalističkih zapleta stiže prava poslastica – ponedjeljkom u 21:40 očekuje ih švedska serija Klica zla. Noćne ptice od ponedjeljka do subote od 23:30 do 00:30 uživat će u omiljenim serijama Seks i grad, Bitange i princeze i Graham Norton.

Uz glazbenu emisiju Poprock.hr, koja se već emitira, s emitiranjem počinje i nova glazbena top-ljestvica HRT TOP 20, koja će na programu biti subotom s početkom u 19:10. U njoj će se predstavljati spotovi dvadeset najpopularnijih pjesama aktualne hrvatske produkcije. Emisiju će voditi dugogodišnje radijske voditeljice Tamara Loos i Nives Čanović.

Od odabranih televizijskih serija izdvajamo seriju Degrassi – po dva nastavka prikazivat će se svakoga radnog dana od 13:30. Televizijska serija Žeđ za životom premijerno će se prikazivati od 20:15, a serija Završni udarac od 22:40.

Subotom od 17:20 na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) reprizirat će se odlična dokumentarna serija Licem u lice. Riječ je o nizu usporednih portreta dviju poznatih osoba kroz prizmu njihova nadmetanja. Nedjeljom od 15 sati prikazivat će se dugometražni dokumentarni filmovi, od 18 sati dokumentarna serija Dream the future, a u okviru ljetnoga programskog rasporeda bit će mjesta i za prisjećanje na velike sportske trenutke u proteklih godinu dana, kao što su olimpijske medalje iz Rija de Janeira, finale Lige prvaka i slično.