Vijesti iz kulture tijekom ljetnih mjeseci u izmijenjenome izdanju

Emisija će tijekom ljetnih mjeseci trajati deset minuta, a Vlatka Kolarović novo je uredničko i voditeljsko lice te svojevrsno pojačanje.

Vijesti iz kulture na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) emitirat će se i tijekom predstojećih ljetnih mjeseci poslije trećega Dnevnika te će pratiti sve ljetne kulturne manifestacije u nešto izmijenjenome izdanju – trajat će deset minuta, a novo uredničko i voditeljsko lice te svojevrsno pojačanje dosadašnjoj ekipi je Vlatka Kolarović.

„Iako sam cijelu svoju televizijsku karijeru izgradila u dugačkim emisijama, pomalo razbarušenim razgovorima o širokim društvenim i kulturnim pojavama koje se najčešće temelje na improvizaciji, sad sam suočena s potpuno drukčijom vrstom posla. Sve je vrlo kratko, bez mnogo improvizacije, uživo. Ne dopuštaju se tako lako ni moji, još pomalo istarski naglasci. Dakle, riječ je o potpunoj promjeni, ali, da parafraziram onu sjajnu misao, nikada se nemojte bojati velikih skokova jer se provalija ne da prijeći u dva mala“, ističe Vlatka Kolarović. Dodaje kako je riječ o velikome profesionalnom izazovu te kako joj je drago što joj je ekipa popularnih HRT-ovih Vijesti iz kulture ukazala povjerenje.

„Oni su odlična ekipa koju poznajem godinama i s kojima sam već surađivala.  Vijesti iz kulture vidim kao važnu, reprezentativnu emisiju u kojoj se gledateljima mora ukazati kako je kultura dio svega što nas okružuje i kako ne postoji segment našega života koji na ovaj ili onaj način nije prožet kulturom.  Ona nije i ne smije biti nešto što nas se ne tiče, no mislim da je to u današnjemu vremenu postalo jasno. Ekonomija, politika, tehnologija i pripadnici brojnih drugih društvenih područja odavno su svjesni da u 21. stoljeću bez kulture nema ni njih”, dodaje novinarka i urednica Vijesti iz kulture Vlatka Kolarović.

Vlatka Kolarović na Hrvatskoj radioteleviziji radi već 18 godina. Urednica je emisije Drugi format koja se emitira od 2005. godine i u kojoj je ugostila brojna imena domaće i svjetske intelektualne scene. Pripremala je reportaže za brojne emisije iz kulture među kojima su Pola ure kulture, Kratki susreti i Trikultura te ostvarivala posebne projekte poput ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Autorica je zapaženih izložba Bolja polovica i Korpus u zagrebačkoj galeriji VN. Autorica je projekta i voditeljica natječajnoga tima Europska prijestolnica kulture Pula 2020. te umjetničkoga projekta Nove kolekcije. Od 2013. godine bila je urednica Programa za kulturu, a zatim rukovoditeljica Produkcijskoga odjela za kulturu, umjetnost i religiju Hrvatske radiotelevizije.