Na Hrvatskoj radioteleviziji tijekom ljeta nova mozaična emisija Ritam ljeta

Ritam ljeta nova je mozaična zabavno-glazbena emisija s elementima razgovorne emisije u trajanju od pedeset minuta. U udarnome terminu od ponedjeljka do četvrtka, nakon Dnevnika i Teme dana, gledatelji se pred malim ekranima mogu osjećati kao da su na ljetnoj terasi, a taj im doživljaj uživo iz HRT-ova studija Angel Miladinov omogućuju scenograf Dragutin Broz, urednica projekta Gabrijela Perišić te brojni dnevni urednici, voditelji, redatelji, novinari i izvjestitelji koji će se iz tjedna u tjedan izmjenjivati i donositi vijesti o svim ljetnim zbivanjima. Voditelji Iva Šulentić, Danijel Despot, Marina Medved Pulić, Mirko Fodor, Minja Cvitković, Danijela Trbović, Uršula Tolj i Mirna Dvorščak gledatelje će u okviru razgovora s gostima u studiju na početku emisije obavješćivati o brojnim ljetnim temama poput odmora, putovanja i uživanja u glazbi, a izvjestitelji će pratiti različite kulturno-zabavne događaje i javljati se s mjesta događanja izravno u emisiju.

Ritam ljeta pitka je i lagana emisija uz koju se gledatelji mogu opustiti nakon dugoga vrućeg ljetnog dana i saznati što se događa u njihovoj blizini jer naši vrijedni novinari prate događanja u cijeloj Hrvatskoj. Već smo u prvome tjednu imali javljanja s festivala i koncerata, raspitivali se koliko su ljuti umaci, saznali gdje se može otići na prekrasan izlet i kako svako putovanje učiniti još ljepšim. Gosti u studiju s nama će dijeliti svoja iskustva, kao što su to u prvome tjednu učinili Mile Kekin, Dvina Meler, Vedran Bađun, Carla Belovari, Filip Novosel, Damir Kedžo, Marko Tolja i Mladen Kuka, a glazba uživo trešnjica je na vrhu torte naše emisije“, ističe voditeljica Iva Šulentić

„Uživo ćemo, primjerice, prenositi ples stotina ljudi na Festivalu salse u Rovinju, a pratit ćemo i različite koncerte popularnoga zagrebačkog Ljeta na Štrosu. Poznati Zagrepčani Miro Ungar, Barbara Nola i Dubravko Šimenc govorit će o svojim ljetima u metropoli – kako su izgledala za mlađih im dana, a kakva su sada. Na temu ljetovanja na kontinentu Ivan Dečak iz popularnoga glazbenog sastava Vatra otkrit će nam kako izgledaju njegova ljeta u Virovitici i Gospiću, a glumica Nela Kocsis opisivat će ljetovanje po Slavoniji. Gost će biti i Mario Valentić, koji obožava ljetne dane provoditi u planinama“, otkriva voditelj Danijel Despot. On, pak, ljetna predvečerja voli provoditi u svojemu vrtu. „Kad zađe Sunce i padne temperatura, uzmem hladno piće, sjednem sa suprugom u vrt te pričamo o svemu što nam padne na pamet dok nam je dijete na ljetovanju kod bake i djeda u Splitu ili na Šolti“, otkriva voditelj. U Ritmu ljeta Marina Medved Pulić kao voditeljica, izvjestiteljica i suurednica s dobro uhodanom ekipom iz matične emisije Imam problem tijekom ljeta predahnut će od težih priča s kojima im se javljaju gledatelji.


„Većinu godine bavimo se istraživačkim novinarstvom, a sad se trebamo usredotočiti na ležerno i veselo. Vjerujem da ćemo i ovaj put uspješno odgovoriti na izazov jer uvijek je u našoj redakciji i vrića smija, upravo kako je napisao Momčilo Popadić, skladao Zdenko Runjić i pjeva Oliver Dragojević. Veseli me čak što je riječ o studijskoj plaži jer si brojni naši sugrađani doista ne mogu priuštiti godišnji odmor na moru, pa mi se takav scenarij čini primjerenijim općemu stanju u društvu. Ipak, gledatelji ne ostaju zakinuti za more, ali i važne društvene, kulturne i glazbene manifestacije jer putem javljanja uživo i reportaža i one stižu u njihove domove“, ističe Marina Medved Pulić.

Urednica projekta Ritam ljeta Gabrijela Perišić osmislila je koncept emisije i izradila njezin sinopsis. Hrvatskoj radioteleviziji je, kaže, trebala baš jedna takva emisija poslije ozbiljnih tema u Dnevniku i Temi dana. „Vedra je i ležerna, a u nekim dijelovima i informativna. Gledatelji mogu dobiti informacije o zbivanjima u različitim gradovima. Ljetni su događaji okosnica emisije, a dinamika je postignuta s mnogo kratkih forma. Nijedan blok ne traje duže od šest ili sedam minuta. Voditelji vode po scenariju i sve je pripremljeno do u najsitniju pojedinost. Gosti dolaze na vrijeme, a studio je posebno zanimljiv. Scenograf je, naime, napravio pravu ljetnu terasu u kojoj se sjedi, razgovara i sluša glazba. Videozid je pogled s terase na more i na kopno“, pojašnjava urednica projekta Gabrijela Perišić, koja će i uređivati emisiju.

Uz Gabrijelu Perišić tijekom ljeta urednice emisije Ritam ljeta bit će i Jagoda Martinović, Gordana Mrđen i Maja Tokić. Producent je Ivica Vlašić, a emisija se emitira do 14. rujna svakoga dana od ponedjeljka do četvrtka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00. Ritam ljeta moguće je pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima, uživo ili u snimljenome izdanju, s pomoću multimedijske usluge HRTi