Festival zabavne glazbe Split 2017.

Ovogodišnja trodnevna tradicionalna ljetna poslastica na splitskim Prokurativama započet će u četvrtak 6. srpnja koncertom sjajnoga Zlatana Stipišića Gibonnija.

U petak 7. srpnja, na redu je dodjela novo ustanovljene nagrade publike za hit godine nazvana Cesarica po jednome od naših najvećih  hitova. Ovu dodjelu gledatelji će moći pratiti u izravnome prijenosu na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) od 21:30. Voditelji su Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

U subotu, 8. srpnja, pogledajte 57. izdanje Festivala zabavne glazbe Split 2017. na kojemu će nastupiti poznata imena zabavne glazbe koja će, ne sumnjamo i ove godine iznjedriti mnoge hitove. Prijenos festivalske večeri možete pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)  i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT - HR 2) od 21:45  te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Voditelji su Uršula Tolj i Duško Ćurlić.
Jako se radujem Cesarici i druženju s našim vrhunskim glazbenicima te njihovim izvedbama, a posebice divnoj splitskoj publici i njihovim gostima, koji će, sigurna sam, kao i svake godine uživati na Prokurativama. Splite, najljepši grade, vidimo se uskoro, poručuje voditeljica Iva Šulentić.

Već sam vodila Splitski festival i osjećam veliku radost što ću se ponovno naći na istome mjestu jer volim domaću glazbu i pogotovo manifestacije koje imaju tako dugu tradiciju. Kao dijete sam taj festival gledala s roditeljima, bio je to uvijek poseban doživljaj i uistinu s velikim veseljem dolazim u Split, ističe voditeljica završne večeri festivala na Prokurativama Uršula Tolj.

Duško Ćurlić već jedanaestu godinu vodi završnicu Splitskoga festivala, a prošle je godine od festivalskoga vodstva dobio nagradu Galeb kao jedini voditelj koji je deset godina vodio taj festival. Prokurative nekako imaju svoj čar, ono posebno ozračje i uistinu je lijep osjećaj dolaziti na tu pozornicu, ističe Duško Ćurlić.

Prvoga dana manifestacije publika će imati prigodu uživati u čaroliji jednoga od naših najcjenjenijih i najboljih glazbenika na jedinstvenoj pozornici Splitskoga festivala. To će biti Gibonnijev drugi nastup u Splitu nakon koncertne promocije albuma Familija, a na Prokurativama će mu se, uz vrhunske glazbenike, pridružiti i članovi priznatoga splitskog zbora Brodosplit. Hrvatska radiotelevizija emitirat će snimku koncerta.

Nagrada za hit godine Cesarica priznanje je kojim publika glasanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade je krovni savez glazbenih udruga Unison, a među četrdeset konkurenata za hit godine su pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnoga valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića i klape Intrade, Jinxa i brojnih drugih.

Izravni prijenos dodjele nagrade za hit godine Cesarica na rasporedu je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 7. srpnja od 21:30, a pjesme 57. izdanja Festivala zabavne glazbe Split 2017. bit će uživo predstavljene u subotu 8. srpnja uz izravni prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Urednik televizijskoga prijenosa je Željen Klašterka, redatelj Zoran Nikolić, a producent Petar Krešimir Peras. Organizator je Dalmacija koncert, a prijenose će biti moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.