Dugo kratko ljeto

22. srpnja na HRT – HTV 2 u 18:10

Svakog ljeta stotine tisuća Hrvata ostavlja svoju svakodnevicu i kreće na toliko željeni odmor - na more. Na tjedan ili dva oni su u svom raju i ne pitaju za cijenu. Međutim, ima i onih Hrvata kojima je dugo, toplo ljetovanje nedosanjani san.

Uglavnom su to nezaposleni, umirovljenici ili mladi koji sve više stare čekajući posao. Oni su ono što smo nekada nazivali srednjim slojem, a danas su uglavnom promatrači u svijetu koji im nije dao šansu. Ipak, posljednjih godina i oni su dobili priliku na svoj komadić raja, na svoje mjesto pod suncem. I to ovaj puta nije potrošena fraza. Naime, turističke agencije za njih su izmislile - jednodnevno ljetovanje!

Gotovo svakog dana, s prvim znacima ljeta, deseci autobusa s kontinenta odlaze na najbliže morske destinacije vozeći tisuće ljudi koji uranjaju u čarobni svijet turizma.

Redatelj i scenarist dokumentarca iz 2016./2017. je Tomislav Mršić, snimatelj Alan Stanković, a montažer Hrvoje Mršić.Dokumentarni film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci je i dostupan.