Glazbeni specijal: The Cult na Šalati u Zagrebu

12. kolovoza na HRT3 - HTV  u 23:05

Iznimno poštovana i popularna grupa The Cult gostovala je u lipnju 2017. drugi put u Zagrebu na jednoj od najljepših ljetnih pozornica, na Šalati!

Nakon svih ovih godina grupa The Cult je bila u punoj formi, nadahnuću ispred 5000 razdragane publike. Glazbeni specijal imao je jedini u nas veliki ekskluzivni intervju s Ianom Astburyjem u Lisabonu 2009. Antu Batinovića Ian je ugostio u lisabonskom Coliseu ne samo u garderobi nego i na koncertu, probi koncerta i "after show" partiju.

U Zagrebu u lipnju 2017. članovi The Culta iskazali su posebnu čast autoru Specijala Anti Batinoviću i jedinome od svih hrvatskih medija dali ekskluzivni intervju na Šalati. I to Ian Astbury u društvu Billyja Duffyja! Iako su se svi zajedno kupali u znoju njihove garderobe podno tribina na Šalati, intervju je bio živahan.

Najprije o vječnoj temi zašto dugovječni bandovi izvode na turnejama većinom stare, klasične pjesme. Apostrofirana je turneja Davida Bowieja Sound And Vision iz 1990. i The Cultova Love Live Tour iz 2009.

Billy Duffy i Ian Astbury elokventno su govorili o tzv. divljem načinu života rock-zvijezda. A Ian Astbury o ljepoti života u Los Angelesa gdje se smjestio posljednjih godina. Inače prava je "izbjeglica" koja je živjela svugdje po svijetu a prije Los Angelesa u New Yorku, preciznije Manhattanu.

Autor i voditelj emisije: Ante Batinović
Urednica: Melanija Pović Jagarinec