Ivana Debeljak nova voditeljica u HRT-ovoj popularnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dobro jutro, Hrvatska koja je u travnju obilježila 25. obljetnicu neprekinutoga emitiranja, u svojemu ljetnom izdanju osvježena je novim voditeljskim licem. Mlada i simpatična, dugogodišnja i iskusna novinarka i reporterka Hrvatske radiotelevizije Ivana Debeljak već je nakon jutrošnje emisije osvojila prve simpatije gledatelja kao voditeljica iz studija, a urednica projekta Ana Milić ne skriva zadovoljstvo što je poznatu HRT-ovu reporterku stavila pred novi izazov.

Suradnja Ivane Debeljak s Hrvatskom radiotelevizijom počela je prije gotovo deset godina kad je zakoračila na Prisavlje kao studentica na praksi. Odmah je šarmom i profesionalnim pristupom zadacima osvojila svoje iskusne kolege, koji su joj danas mentori, te je kao reporterka i novinarka nastavila rad u redakciji emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Njezina se svestranost pokazivala i u tome što je spretno i sigurno radila i za druge emisije i redakcije unutar Hrvatske radiotelevizije, pa se tako njeni uradci mogu naći i u poznatoj emisiji Potrošački kod, kao i u Vijestima iz kulture. Nakon svoje prve voditeljske uloge u omiljenoj emisiji, Ivana Debeljak jutros nije skrivala zadovoljstvo, ali i olakšanje. Zadovoljstvo zbog dobro odrađenoga posla i dobrih kritika, a olakšanje jer je ipak bila prisutna i mala trema koju joj je pomogao ublažiti iskusni voditelj Davor Meštrović s kojim je jutros vodila svoje prvo Dobro jutro, Hrvatska.

Osjećala sam se jutros kao svoja na svome, ali malo je bilo i treme. Zaista sam zadovoljna, posebno jer je sa mnom bio Davor Meštrović, koji mi je pomogao da se opustim i da sve teče, koliko toliko, glatko. Kažem koliko toliko, jer mi je u vrijeme emitiranja uživo, u trenutku kad sam trebala ustati i krenuti studijem, pukla štikla! Iako me kolege tješe da je to bilo za sreću, u tom mi trenutku nije bilo ni malo ugodno. Ono čemu se osobito nadam, jer mi smo tu prije svega zbog naših gledatelja, je da će upravo gledatelji biti zadovoljni i da će me prihvatiti u novoj ulozi. Moram priznati da mi je neizmjernu sigurnost jutros davala i podrška urednika iz režije Ognjena Golubića, tako da s radošću iščekujem subotu i sljedeće vođenje emisije Dobro jutro, Hrvatska, izjavila je samozatajno Ivana Debeljak.

Urednica projekta Dobro jutro, Hrvatska Ana Milić ističe da je Ivana Debeljak, iako iskusna u reporterskim javljanjima, prošla temeljite voditeljske pripreme prije nego što je preuzela voditeljsku palicu.

Ivana se u novoj ulozi snašla bez problema. To potvrđuju i prve reakcije koje je primila Služba za gledatelje. Nadamo se da će naši gledatelji biti zadovoljni i da će Ivana unijeti dodatnu svježinu u svako jutro i dnevne boravke naših gledatelja, istaknula je urednica projekta Dobro jutro, Hrvatska Ana Milić.

Emisiju Dobro jutro Hrvatska možete pratiti svakoga radnog dana na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 6:55 i subotom od 9:30. Emisija je dostupna i putem mobitela, računala i tableta s pomoću multimedijske usluge HRTi.