Nema pravoga ljeta bez HRT-ova Mora

Ekipa popularne mozaične emisije More Hrvatske radiotelevizije (HRT) tijekom ljetnih mjeseci neće se previše odmarati jer za svoje vjerne gledatelje pojačano prati sve aktualnosti na Jadranu i donosi najzanimljivije reportaže o moru. „Nema ljeta bez Mora pa vam u televizijski eter ovih vrućih ljetnih dana donosimo more dobrih priča“, poručuju urednici iz Splita i Rijeke Dominik Strize, Franka Jović Tonkli, Nada Šurjak, Zdravko Kleva i Odri Ribarović.

Srpanj i kolovoz osobito su bogati temama koje se tiču turizma, ali i ribarstva, gastronomije i nautike. Osim toga, u ljetnim HRT-ovim emisijama More naći će se i niz drugih zanimljivih reportaža. Ekipa emisije u kolovozu će iz Zadra zaploviti s jednom od najuglednijih neurokirurginja na svijetu, Hrvaticom koja snagu i energiju crpi, kako sama kaže, iz mora. Pokušat će saznati i zašto još nije započelo s radom novo pristanište brodova u Trogiru, iako je odavno dovršeno, a u pripremi su i reportaže s jadranskih otoka.

Emisija More započela se prikazivati 10. siječnja davne 1982. godine iz HRT-ova centra u Rijeci pod imenom More, ljudi, obale, a njezin je idejni začetnik bio urednik HRT-ova centra u Puli Branislav Bimbašić. U ostvarivanju emisije već 35 godina sudjeluju mnogobrojni suradnici iz svih priobalnih HRT-ovih centara – Rijeke, Pule, Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika.

More slovi kao jedna od najprepoznatljivijih i tradicionalno najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT), a dvaput je, 2010. i 2013. godine, dobila i nagradu Ministarstva pomorstva za promicanje pomorske znanosti i kulture.

Prošle je godine Hrvatski ogranak Svjetskoga saveza turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET HRT-ovu emisiju More nagradio za osobit doprinos popularizaciji i afirmaciji te promicanju etičkih i profesionalnih standarda turističkoga novinarstva.