Hrvatska radiotelevizija najgledanija u tjednu obilježavanja 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u tjednu u kojemu su obilježeni 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bila je najgledanija nacionalna televizija. Naime, ukupan prosječni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri HRT-ova programa u zbroju u razdoblju od 31. srpnja do 6. kolovoza iznosio je 31,3 %, dok je udio u gledanosti druge po gledanosti nacionalne televizije za sve njezine programe iznosio 27,4 %, a treće 17,7 %. Također, od deset najgledanijih programskih sadržaja na svim nacionalnim televizijama tijekom prošloga je tjedna njih sedam bilo HRT-ovih. Među njima su poljoprivredna emisija Plodovi zemlje, podnevni Dnevnik, prijenosi nogometnih utakmica Hajduk – Brondby u Europskoj ligi i Rijeka – Salzburg u Ligi prvaka te nedjeljna mozaična emisija More.

Među deset najgledanijih programskih sadržaja na svim nacionalnim televizijama prošloga su tjedna bili i prijenos 302. Sinjske alke, koji je u nedjelju 6. kolovoza pratilo 7,8 % opće populacije (AMR), odnosno 319 746 gledatelja, te prijenos mise iz Knina u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji je pratilo 7,5 % opće populacije (AMR), odnosno 306 480 gledatelja. Prijenos mise iz Knina u subotu 5. kolovoza bio je treći najgledaniji sadržaj toga dana na svim nacionalnim televizijama.

Prijenos svečanoga obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja iz Knina, koji je u subotu 5. kolovoza putem Hrvatske radiotelevizije pratilo 6,4 % opće populacije (AMR), odnosno 260 169 gledatelja, bio je također među deset najgledanijih emisija toga dana na svim nacionalnim televizijama.